İlhamını Antik Mısır Kraliçesi Amanishaketo’dan Alan Koku: Queen Of The Night

İtalyan parfüm evi The Merchant of Venice, yeni kokusunun tasarımında Savaşçı Kraliçe’den esinleniyor.

Giriş Tarihi: 21.12.2023 12:19 Güncelleme Tarihi: 21.12.2023 12:19

Parfüm tutkunlarını Antik Mısır'ın egzotik kokuları arasında mistik bir yolculuğa çıkaran Queen of the Night EDPC şişesinin boynunda, Antik Mısır döneminin Kanatlı Tanrıçası Nut'u anımsatan altın lake kolye ucu sallanıyor.

İlham perisi: Savaşçı Kraliçe Amanishaketo

Savaşçı Kraliçe olarak anılan Nubia Kraliçesi Amanishaketo, İmparator Augustus'un Roma ordusunu püskürtmesi ve krallığının bağımsızlığını korumasıyla tanınıyor.

Aynı zamanda zengin bir mücevher koleksiyonu da olan Amanishaketo'nun mücevher seçkisinde, ortasında kanatlı Tanrıça Nut figürü bulunan, etrafı mavi detaylarla çevrili kordon bilezik öne çıkıyor. İşte Queen of the Night'ın gösterişli şişesi de bu bileziği andıran detaylar taşıyor. Mavi renk yaşamı ve yeniden doğmayı, açık kanatlar ise ölümden korunmayı temsil ediyor.

Kraliçenin mücevherlerinden ilham alınarak tasarlanan şişesiyle The Merchant of Venice'in en yenisi Queen of the Night, üst notalarında yer alan mavi lotus scentrek, safran, tarçın kabuğu orpur ile kadınlara kendisini bir kraliçe gibi hissettiriyor.

BİZE ULAŞIN