Hollywood Gülüşü

Tom Cruise, Brad Pitt, George Clooney’nin gülüşleri, en çok beğenilen gülüşler arasında.

Giriş Tarihi: 29.09.2023 11:43 Güncelleme Tarihi: 29.09.2023 11:43

Dentakay diş kliniklerinin kurucularından Onur Akay'a göre, Hollywood Smile diş tedavisi için Amerikalıların tercihi Türkiye.

Dentakay nasıl ortaya çıktı?

Türkiye, İngiltere ve Suudi Arabistan'daki klinik ve ofisleriyle global bir marka haline gelen Dentakay'ı 2019 yılında kurduk. Eşim Dr. Gülay Akay'ın yükselen kariyerini ve şahsımın profesyonel hayattaki başarılarını böylesine bir girişimle taçlandırmaya karar verdik. Dolayısıyla Dentakay'ın doğuşu ikimizin de ortak girişimi diyebiliriz. Sürecin başları hiç kolay olmadı. Kuruluş dönemimiz pandemiye denk geldi. Bu dönemi ciddi bir kamp süreci olarak değerlendirip tüm planlamalarımızı tamamlayıp büyüme süreçlerimizi hızlandırdık. Kısacası hem risk aldık hem de stratejik kararlarla doğru hamleleri zamanında yaptık. Şu an ise başta Hollywood Smile tedavisi olmak üzere birçok diş tedavisi için Dentakay yabancı hastalar tarafından tercih edilen global bir marka oldu.

İlk kliniğinizi tek bir diş hekimi ile kurmuşsunuz. Daha sonraki dönemde başarıyı nasıl elde ettiniz?

Global bir vizyona, erişilebilir hayallere ve stratejik bir planlamaya sahip olmak sanırım büyümemizdeki en önemli etkenler. Tek bir diş hekiminden bugün ulaştığımız 5 kliniklik bir zincire erişim sürecinde insan kaynağı yönetim stratejimiz de büyük rol oynadı. Bugün 20 farklı ülkeden hastanın diş tedavisini gerçekleştiriyoruz. Diş tedavisinin farklı alanlarındaki hakimiyetimiz, hastalarla yakın ilgimiz, 8 dilde 100 kişilik bir call center ekibine sahip olmamız, tedavi sonrası süreçlerdeki takip başarımız, kullandığımız son teknolojik ürünler ve süregelen yatırımlarımız, Türkiye'de ve yurtdışında yaygınlaştırmaya başladığımız Dentakay diş klinikleri franchise modeli ve kurduğumuz Dentakay akademi başarımızı sürdürülebilir kıldı ve ileriye taşıdı.

Bir Türk işletmesinin hem de diş tedavisi sunan bir işletmenin Miss England 2022'ye sponsor olması oldukça ilginç. Bunun özel bir hikayesi var mı?

İngiltere Türkiye'ye en çok diş tedavisi için hasta gönderen ülke. Dentakay olarak da bizim için bir numaralı yurtdışı pazarı. Londra'daki meşhur iki katlı kırmızı otobüslere ve metrolara ilan veren, kendi alanındaki ilk markayız. Keza Londra'da hastaların ziyaret edebildiği bir danışma ofisimiz de bulunuyor. İngiltere'deki bu hakimiyetimiz sebebiyle halkın sevdiği ve mesleğimiz olan gülüş estetiği ile bağdaşabilecek Miss England Yarışması'na sponsor olduk. Hem İngiliz basını hem mevcut ve potansiyel İngiliz hastalar hem de yarışmacılar bu desteğimizden çok memnun kaldılar.

İşletmenizin uluslararası basında yer alması sizi nasıl hissettiriyor?

İngiliz basınında sıkça yer alıyoruz. Hem Dentakay olarak hem de Türk sağlık sektörü adına güven verici mesajlar veren bir Türk diş kliniği olarak bu iletişimi ülkemiz adına sağlayabildiğimiz için gururluyuz. Bu yıl iki defa prestijli haber kanalı SKY News'e canlı bağlandık. Keza yıl içinde birçok önemli İngiliz gazeteci ile bir araya gelerek onlara röportaj verdik. İngiliz basınındaki bu bilinirliğimiz Fransa, Suudi Arabistan ve Macaristan'daki tanıtımlarımızla global arenada da devam edecek.

BİZE ULAŞIN