Erkeklerin en sık yaptırdığı 5 estetik uygulama

Sadece kadınların estetiğe meraklı olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, artık erkekler de en az kadınlar kadar bakımlı ve estetiğe meraklılar. Avşar Estetik Merkezi’nden Op. Dr. Dilek Avşar en sık yaptırılan 5 uygulamayı anlattı.

Giriş Tarihi: 17.12.2015 14:16 Güncelleme Tarihi: 17.12.2015 14:54
BOTOX

Erkekler de artık genç ve kırışıksız gözükmek istiyor bu nedenle botoxa ilgi büyük. Botox tedavisi ile hem yüzdeki kırışıklardan hem de terlemenin olumsuz etkilerinden kurtulabilirsiniz. Botoxun kırışıklığı açma özelliği ile iki kaş arasındaki çatma çizgileri, göz kenarlarındaki kaz ayakları gibi ince kırışıklıklar giderilmiş olur. Botoxun etkisi ortalama 3. günde başlar.10 gün içinde tam oturur ve ortalama 4-6 ay devam eder. Botoxun özellikle çok mimik kullanan kişilerde çizgilerin daha da derinleşmemesi için yapılması uygundur. Yüz bölgesine yapılan botox uygulamalarında hedef; kişinin ifadesini bozmadan yüze canlılık sağlamaktır. Koltuk altı, avuç içi ve ayak tabanı botoxu da bu bölgelerde oluşan terlemeyi gidermek de çok önemlidir. Kıyafetlerin koltuk altında oluşan ter izini önlemede, ter kokusunun giderilmesinde ve sosyal ortamlarda daha rahat edilmesinde bu bölgelere uygulanan botox çok etkili olur. Özellikle hizmet sektöründe yazın çalışan kişiler için terleme amaçlı botoxlar çok tercih edilir. Tokalaşma sırasında avuç içlerindeki ıslaklık hissi kişilerde sosyal fobiye sebep olabilir. Terleme amaçlı yapılan botox kişilerde hijyeni de sağlamaktadır.

LAZER EPİLASYON

Lazer epilasyon istenmeyen tüylerden kurtulmanın en etkili ve sağlıklı yöntemidir. Bu nedenle yoğun tüy problemi olan erkekler tarafından çok tercih ediliyor. Vücudun göz çukuru hariç her bölgesinde rahatlıkla uygulanabilir. Farklı lazer cihazları ile vücuttaki tüylerin özelliği ve yerleşimine göre epilasyon yapılabilir. Ten rengi, tüy yapısı- kalınlığı ve tüy rengine göre farklı cihazlar kullanılarak, erkeklerin özellikle yanak, boyun, ense, kulak arkası ve koltukaltı bölgelerdeki istenmeyen tüyleri birkaç seansta rahatlıkla yok edilebildir.

SOMON DNA

Saç dökülmesi erkeklerde sık görülen bir problem olduğundan bu tedavi oldukça ilgi görüyor. Erkek somon balığının sperm hücrelerinden elde edilen somon DNA'sı hacminin yaklaşık 10 katı kadar su moleküllerini tutarak nem dengesini sağlar ve cildin beslenmesi, canlanması, yenilenmesine yardımcı olur. Yenilenen dokular sayesinde zayıflayan saç kökleri etkili bir şekilde tedavi edilir. DNA onarımı ile birlikte saç kökleri canlanır, beslenir, daha gür ve sağlıklı saçlara kavuşulmuş olur.

JİNEKOMASTİ


Erkeklerde meme dokusunun olduğundan fazla belirginleşmesi sonucu oluşan jinekomasti, erkeklerin günlük yaşamını ve psikolojisini oldukça etkiler. Özellikle yaz aylarında erkeklerin sosyal hayatını oldukça etkileyen bu durum, denize girerken, spor yaparken ya da yazlık kıyafetler giydiklerinde sorun haline gelmeye başlar. Yaklaşık 1 saat süren bir operasyon ile fazla meme dokusu alınarak erkeklerin daha fit ve estetik görünüme kavuşmaları sağlanmış olur.

SOĞUK LİPOLİZ

Özellikle kol içi, bacak içi, karın, bel, meme bölgesinde oluşan yağlanmalarda soğuğun yağ parçalıyıcı etkisinden faydalanılır. Ortalama her bölgede bir saat kalan başlıklar sayesinde uygulama yapılan bölgedeki yağ hücreleri parçalanarak vücuttan atılır. Soğuk, yağ hücresinin bütünlüğünü bozar ve hücre parçalanarak vücudun doğal atığı olarak vücuttan atılır. Vücuttan yağ hücreleri kalıcı olarak atılır. İşlemden sonra iyileşme süresinin olmaması,d ikiş izlerinin olmaması da uygulamanın tercih sebeplerindendir. Soğuk lipoliz uygulamaları tek seans yapılır ve etkisi ortalama 1-1,5 ayda gözükür. Erkekler ise bu uygulamayı özellikle karın ve meme bölgelerindeki yağlanmayı gidermek için yaptırmaktadırlar. Günlük yaşamı etkilememekte, işlemden sonra işe ve sosyal yaşantıya rahatlıkla devam edilebilir.

Avşar Estetik: 0212 270 09 93

BİZE ULAŞIN