Saç ekiminde FUE tekniği

Saç ekiminde en yeni yöntem olan FUE tekniği saç ekiminde dikişsiz, acısız ve ağrısız bir dönem başlattı.

Giriş Tarihi: 14.09.2015 12:00 Güncelleme Tarihi: 14.09.2015 12:04
Op.Dr. Güncel Öztürk
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı


İki aşamadan oluşan FUE tekniğinde ilk aşamada saç köklerinin ense ya da vücudun başka bölgelerinden mikromotor ucuna takılan 0,7-1mm'lik çok ince pançlarla (ucu keskin ince boru) tek tek alınması işlemi uygulanır. İkinci aşamada kökler toplandıktan sonra saçın doğallığı korunacak şekilde saçın ekimi gerçekleştirilir. FUE tekniğinin diğer tekniklerden farkı ise hem saç alınan alanda dikiş, iz, ağrı, acı olmaması hem de alınan bölgenin çok hızlı bir şekilde iyileşmesi nedeniyle günümüzde en sık kullanılan saç ekim yöntemlerinden birisidir.

Neden bu yöntem tercih edilmelidir?
FUE tekniğinin günümüzde sıkça ve başarıyla kullanılmasının nedeni sağladığı doğal görünümdür.
Saç ekiminde doğallıktan bahsetmemiz için, saçsız alana gerekli yoğunlukta ve doğru açılarda saç ekiminin yapılması gerekir. Santimetre kareye yaklaşık 40-45 kök yerleştirilecek şekilde yapılan ekim operasyonlarında istenilen yoğunlukta saç elde edilir. Kökler zarar verilmeden çıkarılarak saçsız bölgeye yerleştirildiği için köklerin yerinden oynamaz ve açısının değişmez.
Bu teknikle 2-3 gün içerisinde iyileşerek günlük hayatınıza geri dönebilirsiniz. Hastaların en çok hoşuna giden özelliği ise bu teknikte dikiş izinin oluşmamasıdır.

Kimler bu tekniği kullanabilir?
Ciddi kronik rahatsızlığı olmayan, saç alınacak sahada ekim için yeterli saçı bulunan, ekim yapılacak sahada herhangi bir deri rahatsızlığı bulunmayan herkes saç ektirebilir.

İyileşme sürecinde nelere dikkat etmelisiniz?
FUE yöntemiyle yapılan ekim sonrası ağrı hissedilmez. Saç ekiminden sonra stresli ve ağır durumlardan, belli bir süre spor yapmaktan kaçınılmalıdır. Kişinin ilk üç gün ekim yapılan bölgeyi iyi koruması gerekir. Her türlü darbeden kaçınmalı. İlk bir ay güneşe maruz kalmamak için şapka kullanılmalı.

Uyku pozisyonlarından saç ekim bölgesi etkilenmez, istenilen pozisyonda uyunabilir. Köklerin alındığı bölgede kesi yapılmadığı için yara izi ve gerginlik hissedilmez.
Saç yıkama işlemlerine ise saç ekiminden 72 saat sonra başlayabilirsiniz. Size önerilecek olan saç ekimine özel losyonunu uyguladıktan sonra yine özel şampuanla yıkayabilirsiniz.
Saç ekimi yapıldıktan sonra 2-4 hafta arasında ekilen saçların büyük bir kısmı dökülerek köklerden yeni saç çıkmaya başlar.

BİZE ULAŞIN