Altın Çocuk Yükselişte

Tam adı, Theodore Peter James Kinnaird Taptiklis. Biz onu Theo James adıyla tanıyoruz. Genç yaşına rağmen tüm dünyada sıkı bir hayran kitlesine sahip.

Giriş Tarihi: 04.05.2015 10:20 Güncelleme Tarihi: 04.05.2015 10:24

Theo James'i en son Veronica Roth'un Uyumsuz serisi kitaplarından sinemaya uyarlanan Uyumsuz ve Kuralsız filmlerinde izleme fırsatı bulduk. Serinin diğer filmleri de sıradayken, adını yakında sıkça duyacağımıza inandığımız oyuncuyu daha yakından tanıyalım istedik. Yunan kökenli İngiliz aktör, 'A Passionate Woman' adlı ilk dizisinde oynarken 25 yaşındaydı. Aralık ayının 16'sında henüz otuz yaşını dolduracak olan James, aradan geçen bu beş yıla 6 TV dizisi, 9 sinema filmi sığdırdı; çekilmesi bekleyen 3 film de cabası. Henüz izleyemediğimiz filmlerinden 'Franny'de Richard Gere ve Dakota Fanning, 'The Secret Scripture'da Eric Bana ve Rooney Mara, 'London Fields'de ise Johny Depp ile kamera karşısına geçen Theo James, sinemada emin adımlarla ilerliyor.

Anı yaşamayı sevdiğini, özel hayatıyla ilgili konuşmaktan hoşlanmadığını, asla sosyal medyada hesap açmayacağını röportajlarında dile getiren oyuncu, Google'da kendisi hakkında fazla bilgi yer almadığına da memnun olduğunu söylüyor. Hakkında bilinenler ise büyükbabası Nicholas Theodore Taptiklis'in oldukça genç yaşta Yeni Zelanda'ya göç edip orada İngiliz kökenli Barbara Jean Dorothy ile evlendiği, Theo'nun annesinin Glasgow'lu bir İskoç olduğu gibi genel geçer bilgilerden pek öteye gitmiyor.

Beş çocuklu bir ailede büyüyen Theo James, Nottingham Üniversitesi Felsefe bölümünden mezunu olmuş. Ardından, Bristol Old Vic Theatre School'da eğitim görmüş. Üstelik yeteneği yalnızca sinemayla sınırlı kalmamış, Makora ve Sheer Khan gruplarında yer alarak müzik konusundaki becerisini de kanıtlamış. YouTube'da o günlerden kalan pek çok videosu bulunan sanatçı hakkındaki şaşırtıcı bilgilerden bir tanesi de, bir süre İngiltere'de Ulusal Sağlık Örgütü'nde çalışmış olması. Görevi ise vefat edenlerin evlerine gidip onlardan arta kalan vücut sıvılarını temizlemekmiş! Biz ise kendisini uzun yıllar beyazperdede görmek isteyenlerin dileklerine tercüman olmayı borç biliyor, buradan ona "Live long and prosper!"* diyoruz.

* "Uzun yaşa ve başarılı ol!" anlamındaki Volkanlı selamı. Seni unutmayacağız Mr. Spock.

YAZI: EGE GÖRGÜN

BİZE ULAŞIN