“Saç Ekiminde Büyük Vaatlere Kanmayın.”

Erken yaşlarda dökülen saçlar, özgüven eksikliği yaratabiliyor. Bu sorundan kurtulmak için saç ekimi yaptırmanız mümkün, ama uzmanların uyarılarını dikkate alarak!

Giriş Tarihi: 16.03.2015 14:58 Güncelleme Tarihi: 16.03.2015 15:14
30'larına doğru erkeklerin çoğunluğunun saçlarının ön kısmı açılır; bu sorun ise özgüven yetersizliğine
sebep olabilir. Neyse ki, özgüveninizi yeniden kazanmanız için saç ektirmeniz ve işlemden kısa süre sonra işinize dönmeniz mümkün. Ancak saç ektirenlerden, işlemin bilinmesini istemedikleri için işlem sonrasında memnun olup olmadıklarıyla ilgili bilgi almamız mümkün olmuyor. Biz de işlemi yaptırmayı düşünen erkekler için İstanbul Hair Center kurucusu Emine Saykı'ya saç ekimiyle ilgili merak ettiklerimizi sorduk.
Saç ektirme işlemlerinin çok kolay olduğuyla ilgili reklamlar görüyoruz, ama saç ektirenlerin işlemden sonra ne hissettiklerini genelde bilmiyoruz. Saç ektirenlerin hepsi sonuçtan memnun kalıyor mu?
Aslında tecrübeli ve donanımlı ekiplerce yürütülen işlemlerde beklentileri karşılanan fertler kadar, hayal kırıklığı ya da işlem sonrasında sıkıntısını dile getirecek muhatap bulamayan kişiler olabiliyor.
Bu duruma düşmemek için neler önerirsiniz?
İşlemin hastanede, tam steril ortamlarda yürütülmesi, operasyondan sorumlu bir doktorun bulunması, operasyonunuzun kalitesi kadar kişinin sağlık yönünden de güvende olmasını sağlayacaktır. Operasyon odası gibi düzenlenmiş boş odalar yerine kesinlikle tam donanımlı hastaneler tercih edilmeli. Firmanın ya da uzmanın tecrübesi, günlük ve aylık bazda yaptığı operasyon sayısı, kullandığı punch uçları (köklerin alındığı uçlar), kanal açma yöntemi gibi, operasyon seyrine direkt etki edecek soruları sormak ve güvenilir cevaplar almak o kurumu bir puan öne çıkaracaktır. Saç ekimi bir el işçiliğidir ve herkesin yapabileceği bir iş değil. Bu el işçiliğinin ekilen saçın sıklığı, saçın çıkış yönü, doğallığı gibi unsurları etkilediğini de unutmamak gerekir.
Bir işlemde 20 bin saç teli ekilebileceği gibi vaatlere rastlıyoruz. İşlemden tam olarak ne beklemeliyiz?
Operasyonlarda ekilen grefti (alınan doku) 1 kök olarak düşünebilirsiniz ancak bu kimi zaman 1 saç teli ile eşdeğer değil. Kişiden çıkartılan greft 1 saç teli de olabilir; 2, 4, hatta çok telli de olabilir. Biz uzmanlar 1 greft'i 2,25 saç teli olarak hesaba katıyoruz. Ancak bazı uzmanlar saç ekimi yaptırmayı düşünen kişileri bilinçli olarak yanlış bilgilendirebiliyor. Mesela 4000 greft ortalama 11 bin saç teline denk gelirken, bunu 11.000 kök olarak lanse edip kişileri yanıltabiliyorlar.

Peki fiyatlandırma neye göre yapılıyor?
Her merkez kendine göre bir fi yatlandırma politikası çizip ona göre yol alıyor. Biz bunu etik bulmuyoruz. Örneğin greft hesabına göre, açıklığa göre, operasyon saatine göre fi yatlandırma gibi farklılıklar sunuluyor; ancak saç ekimi işleminin sonuçta bir operasyon olduğunu düşünürsek, etik ve doğru olan fiyatlandırma şekli, seans ücretlendirmesi olup kaç greft ekildiğinin, ne kadarlık bir alana işlem yapıldığının ve operasyonun kaç saat sürdüğünün hiçbir önemi yok. Ancak kaş, sakal, kirpik ekimi gibi diğer işlemlerin fiyatlandırması seans ücreti olarak belirlenip tek fiyat sistemiyle çalışılıyor.
www.istanbulhaircenter.com
Esquire Dergisi'nin Şubat 2015 sayısından alınmılştır.

BİZE ULAŞIN