Eşofman Takımlara Dönüş

Onu diğer trendler kadar ciddiye alan yeni nesil tasarımcılar sayesinde, bir zamanların mütevazı eşofman takımı rönesansına hazır.

Giriş Tarihi: 03.08.2022 12:47

YAZI JONATHAN EVANS

EŞOFMAN NELER GÖRMEDİ Kİ... O, okulun atletik çocuklarının üniformasıydı. Yan komşunuzun çöpü çıkarırken, sizin sabah markete giderken giydiğiniz şeydi. Rahat hissettiğimiz her an üzerimizdeydi ama nedense hep arka planda kalması gerekiyordu. Neyse ki yeniden keşfedildi. İster en parlak günlerine döndüğünü, ister yeniden yorumlandığını düşünün; eşofman takım köklü markaların da bağımsız tasarımcıların da şu günlerde üzerine eğildikleri bir konu. Yeni koleksiyonlarda, güncellenmiş kalıpları, lüks materyalleri ve göz alıcı desenleriyle bir kez daha üniformamız olmayı bekliyorlar.

RETRO
Londra merkezli tasarımcı Grace Wales Bonner'ın eşofman takıma getirdiği yorum, 70'ler stilinden ilham alıyor. Ceketin boyu kısa ve kalıbı dar, eşofman altının paçaları ise geniş ve yanlarında şeritler bulunuyor. Bu ikiliyi rahatlıkla çizgili bir tişört veya ince trikoyla tamamlayabilirsiniz. Hem retro esintili hem de yeni çağa uygun bir seçenek.

RAHAT
Bazı markalar için eşofmanı modernize etmek, üste oturan kalıplara başvurmak anlamına geliyor. Tasarımcı Priya Ahluwalia ise böyle düşünmüyor; onun olmazsa olmazları sertifikalı kumaşlar ve rahat kesimler. Rahat, bol ve cool. Ahluwalia takımınızı maksimum konfor için spor ayakkabılarla da giyebilirsiniz, ofis için loafer'larla da. Sınırları aşmanın tam zamanı.

TERZİ DOKUNUŞU
"Amalfi Sahili'nde hafta sonu" şıklığında ayakkabıların üreticisi Tod's bu sezon karşımıza terzilik ürünü bir eşofmanla çıkıyor. Tamamen lüks, tamamen İtalyan, hafta sonu lüks bir tatildeyken giyebileceğiniz türden bir takım. Nasıl giyileceğine gelince; bir çift kovboy botu ona ayrı bir hava katıyor, açık yakalı bir polo tişörtle ise akla Dickie Greenleaf ve Tom Ripley stili geliyor.

BİZE ULAŞIN