Louis Vuitton Erkek Giyiminin Yeni Direktörü Kanye West Olabilir mi?

Kanye West'in Virgil Abloh’un Louis Vuitton'daki yerine geçebileceği iddia edildi.

Giriş Tarihi: 15.12.2021 12:36

Louis Vuitton'un erkek giyim kreatif direktörü Virgil Abloh, bir aydan kısa bir süre önce trajik bir şekilde aramızdan ayrıldı. Şimdiden, Fransız etiketindeki pozisyonu için potansiyel halefi hakkında söylentiler başladı.

The Sun ve DailyMail kaynaklar Kanye West'in Virgil Abloh'un yerini doldurmaya hazır olduğuna dair isimsiz kaynaklarla bazı haberler yayınladı.

The Sun'ın haberine göre, "Virgil'in 41 yaşında ölmeden önce, şarkıcıyı moda endüstrisinin kalbine yerleştirecek olan bu hareketi ikilinin planladığı söyleniyor. Kanye, Virgil'in ölümüyle harap oldu çünkü yıllardır arkadaştılar ve birlikte çok çalıştılar. Benzer bir vizyonu paylaştılar ve şimdi Kanye, Louis Vuitton'daki çalışmalarına devam etmeyi Virgil'e borçlu olduğunu düşünüyor."

Bu iddialar, Louis Vuitton ya da West için çalışmadığı söylenen bir kaynaktan geliyor ve hoş olmayan bir şekilde zamanlanmış gibi görünse de, West, sıradaki olma olasılığının dışında biri değil. Abloh ve West, büyük isimler olmadan çok önce iş birliği yaptı.

İkonik dostlukları 2009'da Fendi'de stajyer olarak hizmet ettikleri zaman başladı. Önceki yıl Abloh, West'in "Donda House"unun kreatif direktörü oldu. Birbirlerine destekleri, West'in Yeezy'si ve Abloh'un Off-White'ında da devam etti.

Abloh, 2018'de Louis Vuitton'da kreatif direktör olarak atandı ve bir Fransız lüks moda evinde bu rolü üstlenen ilk Siyah Amerikalı oldu. West, bir röportaj sırasında kıskançlığını dile getirdi: "Ben olmam gerektiğini hissettim. Ben Louis Vuitton Don'dum. İnsanlar hala sokakta bana Louis Vuitton Don diyorlardı." Yeezy spor ayakkabısı olmadan önce, West ilk olarak 2009'da Louis Vuitton ile özel bir spor ayakkabı koleksiyonunda işbirliği yaptı ve bu koleksiyon , nadir stiller için 30.000 doları aşan herhangi bir spor ayakkabı koleksiyoncusu için değerli olmaya devam ediyor.

BİZE ULAŞIN