Tasarımcı Virgil Abloh Kansere Yenik Düştü

Lüks sokak giyim markası Off-White'ın kurucusu ve Louis Vuitton erkek giyiminin sanat yönetmeni Virgil Abloh, 41 yaşında kanserden öldü.

Giriş Tarihi: 29.11.2021 10:18

Off-White'ın kurucusu ve Louis Vuitton erkek giyiminin sanat yönetmeni Virgil Abloh nadir görülen kardiyak anjiyosarkom kanseri nedeniyle hayatını kaybetti.

Louis Vuitton'un ana şirketi LVMH, acı haberi 28 Kasım Pazar günü web sitesinde ve sosyal medya kanallarında duyurdu. Abloh, hem Off-White hem de Louis Vuitton erkek giyim için koleksiyonlar ve defileler üretirken birkaç yıldır gizli olarak kanserle savaşıyordu.

LVMH'den yapılan açıklamada CEO Bernard Arnault şu sözleri ekledi; "Bu korkunç haberden sonra hepimiz şok olduk. Virgil sadece dahi bir tasarımcı, bir vizyoner değildi, aynı zamanda güzel bir ruha ve büyük bir bilgeliğe sahip bir adamdı."

Abloh, Mart 2018'de Louis Vuitton'un erkek giyimine sanat yönetmeni olarak liderlik eden ilk Siyah tasarımcı olarak tarihe geçti. Daha bu yıl LVMH, Abloh'un Off-White markasının çoğunluk hissesini satın almıştı. LVMH ve Abloh, modanın ötesinde çeşitli sektörlerde yeni markalar başlatmak ve mevcut markalarla ortak olmak için ilişkilerini genişlettiklerini de duyurdular.

Eylül 2019'da Abloh, doktorların talimatı üzerine ara verdiğini söyledi ancak hastalığını hiçbir zaman belirtmedi. Ölümü tüm moda endüstrisi için büyük bir şok oldu.

Virgil Abloh'un ölümü moda dünyasını yasa boğdu. Ödüllü bir moda tasarımcısı olan Abloh, arkasında inanılmaz bir miras bıraktı.

BİZE ULAŞIN