Louis Vuitton son koleksiyonunu Virgil Abloh'a adadı

Louis Vuitton, İlkbahar/Yaz 2022 şovunu Virgil Abloh'un anısına saygı duruşu defilesine dönüştürdü.

Giriş Tarihi: 01.12.2021 16:24 Güncelleme Tarihi: 01.12.2021 16:25

Off-White'ın kurucusu ve Louis Vuitton erkek giyiminin sanat yönetmeni Virgil Abloh nadir görülen kardiyak anjiyosarkom kanseri nedeniyle 28 Kasım Pazar günü 41 yaşında aramızdan ayrıldı.

Virgil Abloh, ölümünün ardından, Louis Vuitton tarafından Art Basel'in bir parçası olarak bir erkek defilesi planlanmıştı ve Abloh'un isteklerine göre, planlar doğrultusunda gerçekleştirildi.

Louis Vuitton İlkbahar-Yaz 2022 Koleksiyonu sunuldu ve YouTube'da canlı yayınlarken, gökyüzünü güçlü bir övgüyle "Virgil Was Here (Virgil Buradaydı)" sözleriyle döşediler.

Abloh'un yakın arkadaşlarından Kanye West, Kim Kardashian West ve en büyük kızları North West dahil olmak üzere birçok kişi modanın dahi çocuğunu onurlandırmak adına ordaydı.

Kid Cudi ve Offset ise Virgil Abloh'un anısına podyumda yürüyenler arasındaydı.

"Virgil Abloh'un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Virgil sadece bir arkadaş, harika bir işbirlikçi, yaratıcı deha, vizyon sahibi ve yıkıcı değil, aynı zamanda zamanımızın en iyi kültürel iletişimcilerinden biriydi. Gelecek nesillerin yolunu açtı. Hayırseverlikleri ve tutkuları aracılığıyla topluluğunun sadık bir destekçisi olarak, her şeyin mümkün olduğuna inanan sonsuz bir iyimserdi. Aynı ruhla, Louis Vuitton'da onun mirasını, onun istekleri doğrultusunda Miami'de bir final gösterisi ile gururla kutlamaya devam edeceğiz. Ona arkadaşım demekten onur duyuyorum. En derin düşüncelerim eşi, çocukları, ebeveynleri, ailesi ve büyüklüğünün dokunduğu tüm toplulukla birlikte."

-Louis Vuitton'un Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Michael Burke

BİZE ULAŞIN