Virgil Abloh'un Kariyer Yolculuğuna Yakın Bakış

Virgil Abloh'un 28 Kasım'da vefat ettiğine dair üzücü ve beklenmedik haberin ardından, tasarımcının tarihi ve ünlü kariyerine göz atıyoruz.

Giriş Tarihi: 30.11.2021 16:26

Virgil Abloh'un çalışmaları müzikten sanata ve modaya kadar uzanıyor ve tasarımcı, çalıştığı yaratıcı form ne olursa olsun damgasını vuruyor. Illinois'deki bir mimarlık öğrencisinden Louis Vuitton'daki erkek giyiminin sanat yönetmenine kadar, Virgil'in hayatı başarılarla dolu.

Virgil Abloh, 1980'de Rockford, Illinois'de Ganalı göçmen bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Terzi olan annesi ona tasarımın temellerini öğretti.

Abloh 2002 yılında Wisconsin Üniversitesi'nde inşaat mühendisliği okuyor ve daha sonra Illinois Teknoloji Enstitüsü'nde mimarlık alanında yüksek lisans derecesi aldı. Bu süre zarfında, kendisine sanat, zanaat ve tasarımın nasıl birleştirileceğini öğreten Mies van der Rohe'nin müfredatıyla tanıştı. Bu deneyimler daha sonra kariyeri boyunca disiplinler arası uygulamalarını etkiledi.

2009 yılında Abloh ve Kanye West, Roma'da Fendi'de stajyer olarak çalışmaya başladı. İkisi o yıl Paris Moda Haftası'na gitti ve Abloh daha sonra W dergisine şunları söyler: "Biz modayla ilgilenen ve orada olmaması gereken bir nesildik. bunu katılma ve güncel kültürü oluşturma şansımız olarak gördük. Birçok yönden, endüstriden daha fazla heyecan getiriyormuşuz gibi hissettim."

2010 yılında Abloh, West'e ait kreatif ajans Donda'da kreatif direktör oldu.

2012 yılında Abloh, ilk lüks sokak giyim serisi ve Off-White'ın öncüsü olan Pyrex Vision'ı piyasaya sürdü. Abloh daha sonra Heron Preston ve Matthew Williams ile birlikte bir DJ kolektifi olan Been Trill'i çıkardı.

OFF-WHITE KURULDU
2013
yılına gelindiğinde Abloh, lüks bir sokak giyim markası olan Off-White'ı piyasaya sürdü. Sanat, müzik ve seyahati bir araya getiren marka, imza niteliğindeki tırnak işaretleriyle anında tanınır hale geldi.

2015 yılında Off-White tanınır hale gelmeye başladı. Beyoncé Off-White kadın giyim koleksiyonundan bir parça giydi ve marka LVMH ödülü için finalist olarak adlandırıldı.

2017'de Abloh, bir spor ayakkabı koleksiyonu için Nike ile işbirliği yaptı. The Ten adlı koleksiyon sınırlı sayıda üretildi ve yılın en iyi sneaker'ları olarak övüldü.

LOUIS VUITTON'DA YENİ BİR ÇAĞ BAŞLIYOR
2018
'de Abloh, Louis Vuitton erkek giyiminin sanat yönetmeni seçildi. Bu, Abloh'un lüks moda evinin erkek giyim hattını yöneten ilk Siyah olması sesbiyle tarihe geçti. Abloh yaptığı açıklamada, "Bu pozisyonu kabul etmek benim için bir onur. Evin mirasının ve yaratıcı bütünlüğünün temel ilham kaynakları olduğunu düşünüyorum ve modern zamanlarla paralellikler çizerken her ikisine de atıfta bulunmaya çalışacağım." dedi.

2018, Abloh, Time'ın dünyadaki en etkili 100 kişisinden biri olarak gösterildi.

21 HAZİRAN 2018
İLK LOUIS VUITTON PİSTİ

Louis Vuitton, Abloh'un gökkuşağı podyumunda düzenlenen ilk koleksiyonunu sergiliyor. Abloh ve West, Abloh'un atanmasıyla elde edilen her şeyi kutlamak için duygusal bir kucaklaşma yaşıyor.

2019
KONUŞMA ŞEKİLLERİ
Abloh'un geçmiş ve şimdiki çalışmaları, Chicago'daki Museum of Contemporary Art'ta Figures of Speech adlı bir sergide sergileniyor. Mimari yapılarından Nike spor ayakkabı tasarımlarına kadar her şey yer alıyor. Abloh, "Ne zaman bir fikir belirli bir yüzeyde şekillenirse - bir fotoğraf baskısı, bir reklam panosu veya kanvas - gerçek oluyor. Bu sergi, herhangi bir ortamdan bağımsız olarak bu konseptle nasıl güreştiğimi, kişisel ve özel çözümler aradığımı gösteriyor" dedi.

2019
IKEA İŞBİRLİĞİ

Tasarımcının Ikea ile yaptığı işbirliği yayınlandı. Abloh'un disiplinler arası eğitimi ile uyumlu olan koleksiyon, sokak sanatı, çağdaş sanat ve Ikea tasarımının bir birleşimidir.

2019
DÜĞÜN TASARIMININ AÇILMASI

Abloh, Hailey Bieber'ın gelinliğini tasarlıyor. Elbise Abloh'un Off-White markasının imza unsurlarını taşıyor ve Abloh'un ikonik tırnak işaretlerinde peçenin etek çizgisi boyunca "ölüm bizi ayırana kadar" ifadesi yer alıyor.

2019
Abloh'un Paris Kadın Moda Haftası'ndaki yokluğu sektör tarafından fark edildi. Dünyaya, "sağlık kaygıları" nedeniyle katılamayacağı söylendi.

2019
LOUVRE'DA SERGİ

Abloh, Louvre ile işbirliği içinde, ressamın müzedeki sergisinin onuruna bir Leonardo Da Vinci kapsülü yayınladı. Da Vinci'nin t-shirt ve kapüşonlulardan oluşan bir seri üzerindeki çalışmasının yer aldığı kapsül, Abloh'un ünlü sanatçıya duyduğu hayranlığın bir sonucu.

2020
Abloh, Siyah moda öğrencilerine yönelik burslar için 1 milyon dolardan fazla para topladı. Ayrıca, genç moda profesyonellerinin kendi markalarını nasıl kurabilecekleri konusunda adım adım talimatlar veren Free Game adlı kendi mentorluk programını başlattı.

28 KASIM 2021
MODA DÜNYASI BİR YILDIZ KAYBETTİ

Virgil Abloh, 28 Kasım 2021'de nadir görülen bir kanser türünden vefat etti. Tasarımcı, iki yıl önceki teşhisinin ardından hastalığını sessiz tutmayı seçmişti. Tasarımcının Instagram hesabı, haberi doğrulayarak, "Son derece sadık bir baba, koca, oğul, erkek kardeş ve arkadaş olan sevgili Virgil Abloh'un vefatını duyurmaktan çok üzgünüz" dedi. "Virgil, sanatına ve başkalarına kapılar açma ve sanat ve tasarımda daha fazla eşitlik için yollar yaratma misyonuna olan bağlılığı tarafından yönlendirildi. Sanatın gelecek nesillere ilham verme gücüne derinden inanarak sık sık "Yaptığım her şey kendimin 17 yaşındaki versiyonu için" dedi. Abloh, eşi Shannon Abloh, iki çocuğu Lowe ve Gray Abloh, kız kardeşi Edwina Abloh ve ebeveynleri Nee ve Eunice Abloh tarafından yaşatılacak.

BİZE ULAŞIN