Dr. Martens Black Sabbath'ın 50. yılını kutluyor

Dr. Martens, esanevi grubun 1970'teki ilk iki albümü onuruna çıkardığı koleksiyon ile Black Sabbath'ın 50. yılını kutluyor.

Giriş Tarihi: 01.10.2020 12:35
Haber: Damla Yüce

Dr. Martens bu yıl da efsanevi müzisyen ve gruplarla çalışmaya devam ediyor. Sex Pistols ve New York mekanı CBGB ile kapsül koleksiyonunu Black Sabbath ile bağdaştırdı. Ortaya çıkan iş birliği, Black Sabbath'ın koleksiyonda her ikisine de atıfta bulunulan 1970'deki ilk iki albümünün 50. yıl dönümüne işaret ediyor.

Kullanılan ilk siluet, Black Sabbath'ın kendi adını taşıyan ilk albümündeki sanat eserleriyle süslenmiş 1460 botu. Black Sabbath'ın uçan şeytan / melek motifine saygı duruşunda bulunan "Henry" rozeti, mor kordon ve bağcık halkaları, Dr. Martens işaretleri ve ile tamamlanan düz örgülü bağcıklar çizmeyi tamamlıyor.



İşbirliği, aynı zamanda Paranoid'den esinlenen 1461 modelini de içeriyor. Grubun ilk albümüne benzer şekilde Paranoid, Keith McMillan tarafından tasarlanan ve 1461 ayakkabısının tasarımıyla onurlandırılan bir sanat eserine yer veriyor. Bu ayakkabı için albüm resmi ayak bileğine dijital olarak basılırken, vampire Black Sabbath kabartması eklendi. Hem bot hem de ayakkabı, grubun mor logosunu taşıyan kordona sahip.

BİZE ULAŞIN