Müzayedeye hazır bir çift Nike

Bu Nike Spor ayakkabıları, markanın erken tarihinin ultra nadir bir parçası ve şimdi müzayedeye hazır.

Giriş Tarihi: 18.06.2020 17:52 Güncelleme Tarihi: 18.06.2020 17:54

Geçen ay, Michael Jordan'ın 1985 sezonunda bir oyun sırasında giydiği bir çift AJ1, bir açık artırmada rekor fiyata satıldı. Sotheby's'den yapılan yazılı açıklamada "Teklif savaşları sonucu ayakkabının değeri açık artırmanın son 20 dakikasında tahminlerin 300 bin dolar üzerine çıktı. Ayakkabılar, 150 bin dolar olan ön değerlemenin üç buçuk kat üzerinde satıldı" dendi.

Bu astronomik rakam şimdi müzayedeye çıkacak Nike spor ayakkabıları için de kesin bir rahatlama sağladı. Marka ayrıca bu müzayede sayesinde tarihinin bir başka parçasını daha güvence altına alacak. (Geçtiğimiz Mayıs ayına kadar, açık artırmada satılan spor ayakkabılarına ilişkin önceki rekorun, geçen yılın başında 437.500 dolarlık bir ücret alan Waffle Racing Flat "Moon Shoe" adlı başka bir çift tarafından tutulduğunu da belirtmek gerekir.)

Nike'ın kurucularından biri olan Bowerman, 1970'lerin başında Oregon Üniversitesi koşucuları için sıfırdan ayakkabı üretmek istedi. Nike'ın kurucu ortağı tarafından sadece koşucusu John Mays için yapılan bu çift, Amerika'nın en büyük şirketlerinden biri olan Nike'ın kökeni konusunda önemli bir bölümü temsil ediyor. Aynı zamanda Bowerman'ın Mays'ten ayakkabılarla ilgili bir geri bildirim mektubu da müzayede satışta.

Sotheby, ayakkabıların tahminini fiyatını 130 bin aile 150 bin dolar arasında belirledi ancak önceki satış tarihi herhangi bir gösterge ise bunun çok daha fazlası gerçekleşebilir. Harekete geçmek için hâlâ heyecanlıysanız çevrimiçi açık artırma 26 Haziran'a kadar teklif vermeye açık.

BİZE ULAŞIN