Raul Rosas Jr. UFC Tarihinin En Genç Dövüşçüsü Oldu

17 yaşındaki Raul Rosas Jr., Dana White'ın Yarışmacı Serisinde yarıştıktan sonra imzaladığı anlaşmayla tarihte UFC sözleşmesi imzalayan en genç dövüşçü oldu.

Giriş Tarihi: 26.09.2022 12:37

Damla Yüce

Dana White'ın Yarışmacı Serisinde Mando Gutierrez'e karşı kazandığı zaferin ardından, 17 yaşındaki Raul Rosas Jr.'a resmen bir UFC sözleşmesi teklif edildi ve tarihteki en genç dövüşçü oldu. Bir önceki rekor, sözleşmesini 18 yıl 198 günle imzalayan Dan Lauzon'a aitti.

White, Rosas'ın o yaştaki performansı hakkında "Daha önce böyle bir şey görmedim" dedi. "Yalnızca bu da değil, deli olduğumu söyleyip bu sözleşmeyi ona götürmemem için uğraşan dövüşçülerin sayısı... Rosas kesinlikle, kesinlikle çok yetenekli. O özel, o farklı."

Rosas, Meksika'da doğdu ve şu anda Eddie Bravo'nun Las Vegas'taki 10. Gezegeni Jiu Jitsu dövüş kulübünde bir mor kuşak.

Gutierrez'e karşı üç rauntluk maçtaki galibiyetle profesyonel rekorunu 6-0'a yükselten Rosas, UFC teklifinin sürpriz olmadığını söyledi. UFC'ye giren Rosas, Aljamain Sterling'in şu anda unvanını elinde bulundurduğu horoz siklet bölümünde yarışacak.

"Bu sözleşmeyi alacağımı biliyordum" diyen Rosas "Başından beri söylüyorum. Doğduğumdan beri bunun olacağını biliyordum." açıklamasıyla da başarısının tesadüf olmadığını ima etti.

Jon Jones şu anda 23 yaşındaki en genç UFC şampiyonu rekorunu elinde tutarken, Rosas'ın kimse onu yenemezse tarih yazmak için beş yılı daha var.

BİZE ULAŞIN