LeBron James Resmen Milyarder

Dört kez şampiyon olan oyuncu, milyarderler listesine giren ilk aktif NBA oyuncusu oldu.

Giriş Tarihi: 03.06.2022 13:18

LeBron James'in övgü listesini yazmaya kalksak sayfalar yetmez diyebiliriz.

19 yıllık NBA kariyerine; dört NBA şampiyonluğu ve 18 All-Star seçimi sığdırdı, bir çift Olimpiyat altın madalyası kazandı, memleketi Akron, Ohio ve daha fazlasında kendi okulunu açtı. Gelecek sezona kadar başka bir basketbol forması giymeyecek olsa da, 37 yaşındaki atlet, yeni bir dönüm noktasına ulaştı: Milyarder statüsü.

Forbes'a göre, LeBron James şu anda milyarderler listesine giren ilk aktif NBA oyuncusu oldu. Los Angeles Lakers'ın süperstarı geçen yıl 121.2 milyon dolar kazandı ve bu da sekiz haneli net değer aralığına girmesine yardımcı oldu. Kariyeri boyunca Cleveland Cavaliers, Miami Heat ve LA Lakers için formaları giyen basketbol yıldızı,385 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Nike, AT&T, PepsiCo ve Walmart ile yaptığı işbirliklerinin yanı sıra ve Blaze Pizza, Lobos Tequila, Liverpool F.C. ve dahası ile de yaptığı anlaşmalarla değerine değer kattı.

Lebron 2014'te yaptığı bir açıklamada, "Açıkçası bu benim en büyük dönüm noktam. İşimi maksimize etmek istiyorum. Ve eğer ona ulaşırsam, eğer milyar dolarlık bir atlet olursam... Düşünmek bile beni heyecanlandırıyor" demişti.

BİZE ULAŞIN