Ne İzlesek?

Esquire Öneriyor: Haftanın öne çıkan yapımlarını derledik.

Giriş Tarihi: 31.05.2024 14:16 Güncelleme Tarihi: 31.05.2024 14:16

Yazı Ece Büyükçolpan

Downton Abbey: A New Era (Film - Netflix)

Yayınlandığı 2010-2015 yılları arasında altı sezon süren, görkemli dekorlarıyla göz dolduran Emmy ödüllü dönem draması Downton Abbey, finalini yeni bir dönemine işaret eden Downton Abbey: A New Era sinema filmiyle yapmıştı. Kral VII. Edward döneminden I. Dünya Savaşı dönemine kadar İngiliz aristokratlarının değişime uğrayan yaşantısını gözler önüne seren dizi, İngiliz kırsalındaki Downton Malikanesi'nin sakinleri Crawley Ailesi'nin yaşamına odaklanan Downton Abbey hikâyesinin devamı niteliğindeki 2022 yapımı film Downton Abbey: A New Era dijital platformda yeniden izleyicisiyle buluşturuldu.

Downton Abbey: A New Era, Dominic West, Maggie Smith, Imelda Staunton, Laura Haddock, Matthew Goode ve Michelle Dockery gibi isimlerden oluşan güçlü oyuncu kadrosuyla Netflix'te yayında.


The Beach Boys (Belgesel Dizi - Disney +)

Yönetmen koltuğunda Frank Marshall ve Thom Zimny'nin oturduğu, 1960'lı-1970'li yılların en ikonik müzik gruplarından The Beach Boys'un belgeseli, Kaliforniya rüyasını temsil eden ve ikonik tarzıyla nesiller boyunca hayranlarını büyüleyen efsanevi grubun bir kutlaması olarak tanımlanıyor.

Kendilerinden sonra gelen birçok müzik grubuna ilham olan The Beach Boys'un daha önce hiç görülmemiş görüntülerinin yanı sıra grup üyeleri Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, David Marks ve Bruce Johnston ile birlikte Lindsey Buckingham, Janelle Monáe, Ryan Tedder ve Don Was gibi müzik yıldızlarıyla yapılan yeni röportajlar da arşiv niteliğindeki belgeselde yer alırken, grubun eski üyelerinden hayatını kaybeden Carl ve Dennis Wilson'ın seslerinin arşiv kayıtları da belgesele dahil ediliyor.

The Beach Boys, Disney +'ta yayında.


My Fault: London (Film - Prime Video)

Yazar Mercedes Ron'un bir yıl önce yayımlanan romanı Culpa Mía'dan uyarlanan uzun metrajlı film My Fault: London, Prime Video'da izleyiciyle buluşturuldu. Annesinin varlıklı eşinin malikânesine taşınırken hem erkek arkadaşını hem de arkadaşlarını ardında bırakmak zorunda kalan Noah, yeni üvey kardeşi Nick ile tanışır. İkilinin arasında gizli bir aşk filizlenir ve olaylar gelişir.

My Fault: London, Prime Video'da yayında.


The Veil (Dizi - Disney +)

FX Productions'ın gerilim türündeki yeni mini dizisi The Veil, 30 Nisan'da Hulu'da yayınlanmasının ardından şimdi Disney +'taki yeni izleyicisini bekliyor.

Uluslararası Emmy Ödülü'ne layık görülen Haluk Bilginer'in konuk oyuncu olarak Emmy ödüllü aktris Elisabeth Moss ile birlikte rol aldığı The Veil, biri eski bir MI6 ajanı olan (Elisabeth Moss) iki kadının İstanbul'dan Paris ve Londra'ya uzanan seyahatleri sırasında birbirlerini ifşa etmeleri sonucu gelişen ölümcül oyunu konu alıyor.

The Veil, Disney +'ta yayında.

BİZE ULAŞIN