Coppola’nın Megalopolis’i Cannes’da Nasıl Karşılandı?

Francis Ford Coppola’nın ilk bilimkurgu filmi Megalopolis, 77. Cannes Film Festivali’nde prömiyerini yaptı, eleştirmenleri ikiye böldü.

Giriş Tarihi: 17.05.2024 10:35 Güncelleme Tarihi: 20.05.2024 13:26

Yazı Ece Büyükçolpan

Francis Ford Coppola'nın yeni filmi Megalopolis, geçtiğimiz gece Cannes'da 7 dakika alkış aldı.

Ama bu filmin başarısını tescillemeye yetmedi mi?

Sinefillerin şubat ayından bu yana merakla beklediği Megalopolis, Francis Ford Coppola'nın kariyerindeki ilklere işaret ediyor: ilk bilimkurgu filmi olduğu gibi Coppola'nın kendi cebinden 120 milyon dolar ortaya koyduğu, bugüne kadarki en büyük projesi. Kısacası Coppola'nın gözbebeği.

Ama dün gece Cannes'da 7 dakika alkış almasına rağmen eleştirmenleri ikiye bölerek "hırslı", "tam anlamıyla delilik" ve "yüzeysel" yorumlarını aldı.

Coppola için aslında yeni bir proje değil Megalopolis. Senaryosunu ilk kez 1980'lerde masaya yatırdığını, onu finanse edebilmek için Bram Stoker's Dracula, Jack ve The Rainmaker projelerinin yönetmen koltuğuna oturmayı kabul ettiğini söylüyor. En sonunda 2019'da yeniden gündeme getirip 2022'de çekimlerini başlatıyor.

Fotoğraf: Getty / Samir Hussein

Cannes Film Festivali'nde Prömiyerini Yaptı

Çekimleri duyurulduktan sonra vizyon tarihi 2024 yılını görebilir mi, göremez mi diye konuşulurken geçtiğimiz gün 77. Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yaptı Megalopolis. Başrolde Adam Driver; kadronun geri kalanında Dustin Hoffman, Shia LaBeouf, Aubrey Plaza ve Giancarlo Esposito'yu izliyeceğiz.

Eleştirmenlerin HBO'nun Roma İmparatorluğu'nu modern vizyonla yeniden ele aldığı bir projeyi anımsattığı belirtilen Megalopolis, bir mimarın yıkıcı bir felaketin ardından New York şehrini bir ütopya olarak yeniden inşa etmek istemesinin hikâyesini anlatıyor.

Francis Ford Coppola, 12 Nisan'da hayatını kaybeden senarist eşi Eleanor Coppola'ya adadığını belirttiği filmin fragmanını 4 Mayıs'ta yaptığı sosyal medya paylaşımında "Megalopolis değerli eşim Eleanor'a adadığım bir film oldu. Bugün, 4 Mayıs'ta onun doğum gününü beraber kutlamayı gerçekten çok istemiştim. Ama maalesef ki olmadı, bu nedenle onun adına herkese bir hediye vermek isterim," notuyla paylaşmıştı.

BİZE ULAŞIN