Hepimiz sonsuz 80'lerde yaşıyoruz

80’ler stili geri döndü. Belki de hiç gitmemişti.

Giriş Tarihi: 30.04.2020 15:16 Güncelleme Tarihi: 30.04.2020 15:29

Seksenli gruplar, nereye gittiler? Mevcut çalma listelerinden yola çıkarak söyleyebiliriz ki çok uzağa gitmediler. The Weeknd'in TikTok dansı ve 'Blinding Lights' klibi de buram buram 80'ler kokuyor. Michael Jackson, Roxy Music ve Madonna'nın albümlerinde şu anda dersler veren Grammy ödüllü müzisyen Guy Pratt, "80'lere geri dönmemizin nedeni, mükemmel dans müziğinin zirvesi olması. Pop müzik seksenli yıllarda yapabileceğinizin zirvesine ulaştı. Ondan sonra her şey geriye gitmeye başladı" diyor.

Sadece pop müzik değil. Seksenler referans alınmış köşeli büyük boy gözlükler ve ceketler, Giorgio Armani imzalı yüksek belli, hacimli ve pileli pantolonlar dahil, erkek defileleri o yılları podyuma geri getirdi. Bu sezon parlak renkli baskı gömlekler, ağartılmış ceketler ve kotlar, yüksek spor ayakkabılar, deri ceketler ve şalvarlar yeniden moda oldu. Hatta son reklam kampanyası için Louis Vuitton, The Exorcist'in yazarı William Peter Blatty'nin romanının kapağını bir dizi grafikle koleksiyon görsellerinin üzerine bastı.

Stil direktörü Olie Arnold bununla ilgili olarak, "Kişisel zevklere bakılmaksızın, 80'lerin erkek stili üzerindeki etkisi açısından önemli bir on yıl olduğu yadsınamaz. 60'lı yıllardan beri görülmeyen havaya, erkeklerin yeni kıyafet kodlarını keşfetmeye ve kendi kişisel tarzlarını daha cesur bir şekilde denemeye başlamalarına güç verdi. Bu, sezonun modasının mevsimleri aşmasına olanak tanıdı" diyor.

Film ve diziler için de 80'ler ilham perisi olmaya devam ediyor. Bu akımın öncülüğünü ise o dönemin ruhunu en iyi şekilde yansıtarak kesinlikle 'Glow' yaptı. Bir başka keskin örnek ise 'Black Mirror'. Serinin yaratıcısı Charlie Brooker, gençliğinin video oyunlarına Black Mirror ile düzenli bir aşk mektubu yazdı. 'Stranger Things' ise 'Ghostbusters'ın iki yıldızı Winona Ryder ve Sean Astin'ı bize yeniden kazandırdı. Bu arada, bu yılki Wonder Woman filminin fragman müziği New Order'in 'Blue Monday'(1986) şarkısının bir remixi.

Sonuç olarak herkes modanın döngüsel olduğunu ve önceki on yılların referans noktası olarak dönem içinde bir görünüp bir kaybolduğunu bilir. 80'lerin farkı ise hayatımızdan hiç çıkmaması.

BİZE ULAŞIN