Erkek Giyim Satış Siteleri, Defilelerden Hangi Ürünleri Seçti?

Milano’da ve Paris’te onlarca koleksiyon, onlarca defile ve yüzlerce parça kıyafet gördüler. Peki Harrods, Matches, Mr Porter ve Selfridges bu defilelerden satmak için hangi ürünleri seçti?

Giriş Tarihi: 05.02.2024 14:00 Güncelleme Tarihi: 05.02.2024 14:16

Yazı Carmen Bellot

Çeviri Derin Övgü Öğün

Erkek moda ayı, bir defile süresi kadar hızla sona erdi. En ön sırada kimin oturduğu haberlerine podyumda yürüyen kovboylar, terzilik meraklılarına hitap edecek birçok yeni takım eşlik etti — ve Sonbahar/Kış gardırobunuzu oluşturmanız için bir dolu yenilik.

Ancak yükselen podyumlar, final yürüyüşü sırasında kar yağması, ünlü isimlerin modellere dönüşmesi gibi moda fantezileriyle birlikte gelen tüm bu teatralliğin gardırobunuza nasıl yansıyacağını tek başınıza belirlemek güç olabilir. Elbette baleden ilham alan bir çift Dior babet veya Louis Vuitton kaktüs işlemeli blazer ceketi görür görmez almak isteyebilirsiniz, ancak bunların takip ettiğiniz satış sitelerinde olma olasılığı tamamen şimdi röportajlarını okuyacağınız kişilere bağlı.

Bu lüks moda satın alma ekibi, defilelerden sonra askıları karıştırıyor ve müşterilerinin koleksiyonlarına uyacak en iyi parçaları seçiyor: bu da neyin trend olup olmayacağını bilme konusunda onlara güvenebileceğiniz anlamına geliyor. Biz de Avrupa'nın en iyi mağazalarından birkaçının satın alma direktörüne giderek 2024 Sonbahar-Kış defilelerinden neleri beğendiklerini ve gelecek sezon stoklarında hangi ürünleri kesinlikle bulunduracaklarını sorduk.

Simon Longland, Harrods'ın Moda Satın Alma Direktörü

"Bu sezon heyecan vericiydi çünkü tüm koleksiyonlarda bir uyum gördük; çeşitli kodlara ve estetiğe sahip moda evleri, kolektif bir şekilde bir araya gelerek daha zarif, gösterişli bir tarza geçiş yapmamızı sağladı — ki uzun zamandır ilk kez sezon genelinde bu tür bir uyum görüyoruz."

"Milano'daki Prada ve Zegna'dan Paris'teki Dries Van Noten ve Valentino'ya kadar hepsinde bu sezon terzilik hakimdi ve modern zarafet ön plana çıkmıştı. Markaya veya kişisel tarza bakılmaksızın giyim konusunda daha düşünülmüş bir yaklaşım gördük ve bu da Harrods müşterileri için her zaman önemli bir kategori olmuştur. Zengin bir sıcak nötr paletiyle birlikte zifiri siyahlar ve soğuk griler ile bir arada vermeye alışkın olduğumuz çikolata rengi, gelecek sezonda yatırım yapılacak renk olarak öne çıktı. Bu renk, önümüzdeki kış Ami ve Paul Smith'ten Dior ve Loewe'ye kadar, stil/siluet fark etmeksizin kendini gösterecek mükemmel ton diyebilirim."

Peter White / Getty Images

Paul Smith

Prada

Prada

Alexander Francis, Matches'ın Satın Alma Direktörü

"Benim bu sezon için seçimim Auralee ceket. Öncelikle kahverengi — bu sezonun rengi. Ayrıca Sonbahar-Kış 2024'ten İlkbahar-Yaz 2025'e geçişte de kullanılabilir özellikte."

Richard Bord / Getty Images

Auralee

Bosse Myhr, Selfridges'in Kadın Giyim ve Erkek Giyim Direktörü

"Bu sezon iddialı parçalar, paltolar ve dış giyimin yanı sıra sıradanlıktan uzak pantolonlar satın almakla ilgileniyoruz. Mesela Loewe erkek defilesindeki pantolonlara bayıldık: yüksek bel, geniş paça, koyu yeşil fitilli kadife pantolonlar muhteşemdi. Bir diğer olmazsa olmaz parça ise ceketlerdi. Ceketlerin hepsi muhteşemdi. Tabii rengârenk örgülü kazaklar da."

"Tüm kombin olarak bakacak olursak Amerikalı Fear Of God, Milano'daki ilk defilesinde öne çıktı. Koleksiyonda her parça en ufak detayına kadar mükemmel bir şekilde tasarlanmış. Koleksiyondan birçok parça, markanın kurucusu moda tasarımcısı Jerry Lorenzo'nun Instagram hesabında var. Göz atmanız şiddetle tavsiye edilir. Sadece ilham almak için olsa bile."

"Junya Watanabe, harika işbirlikleri ve ürünleriyle karşımıza çıktı, o sebeple seçim yapmak kolay olmadı ama mesela Carhartt ceketi ve Palace şapka hemen alışveriş listemizde yerini aldı."

WWD / Getty Images

Loewe

WWD / Getty Images

Junya Watanabe

Daniel Todd, Mr Porter'ın Satın Alma Direktörü

"Loewe, Sonbahar-Kış 2024 koleksiyonunda parlak renkli deri çantalardan boncuklu ve denim tarzlara kadar çok çeşitli çantalar sergiledi. Geçen yıl Loewe'nin çanta kategorisinde güçlü bir büyüme gördük. Bu nedenle farklı materyalde ve biçimlerdeki bu yeni çantaların müşteri tabanımıza hitap etmesini bekliyorum."

"Paris'te Dries Van Noten'in terziliği ve paltoları dikkatimi çekti. Müşterilerimizin lüks temel stillere her zamankinden daha fazla yatırım yaptığını görüyoruz, o yüzden rahat kalıplı takımlar ve keskin, iddialı paltolar tam olarak aradıkları şey."

SAVIKO / Getty Images

Loewe

Victor Virgile / Getty Images

Dries Van Noten

BİZE ULAŞIN