Dior Mısır'da Giza Piramitlerinin Önünde Defile Düzenleyecek

Dior Pre-Fall erkek koleksiyon gösterisinin 3 Aralık'ta Giza piramitlerinin önünde gerçekleşmesi planlanıyor.

Giriş Tarihi: 19.09.2022 15:30

Tasarımcı Kim Jones, bir sonraki Dior erkek defilesini Mısır'a getiriyor.

Markadan, WWD'ye yapılan bir açıklamada, sonbahar öncesi erkek koleksiyonunun Kahire yakınlarındaki Giza piramitlerinin fonunda 3 Aralık'ta tanıtılması planlandığı söylendi. Kim Jones tarafından tasarlanan koleksiyon, yaşam boyu süren seyahat tutkusunu kutluyor.

Dior, geçen yıl Londra'da bir gösteri ile koronavirüs öncesi seyahat eden erkek sonbahar öncesi koleksiyonları geleneğini sürdürdü. Jones daha önce Miami ve Tokyo'da sonbahar öncesi pist gösterileri düzenlemişti. Çocukluk yıllarını Botsvana, Tanzanya, Etiyopya, Kenya ve Gana'da geçiren İngiliz tasarımcının Afrika kıtasıyla uzun süredir devam eden bir ilişkisi var.

Bir hidrojeologun oğlu olan Jones, ilham toplamak ve nadir ve egzotik hayvanları doğal ortamlarında görmek için dünyayı dolaşmaya devam ediyor. Koruma konusunda tutkulu, pangolin ve douc langur maymunu da dahil olmak üzere bir dizi nesli tükenmekte olan türe sponsorluk yapıyor.

Kurucu Christian Dior, 1947'de moda evini açtıktan kısa bir süre sonra küresel yan kuruluşlar kurarak uluslararası bakış açısıyla da tanındı. 1950'lerin ortalarında, Dior imparatorluğunda sekiz şirket ve 16 bağlı şirket vardı ve International Directory of Company Histories'a göre beş kıtada 1.700 kişiyi istihdam ediyordu.

Bu, Dior'un son yıllarda İtalya, Yunanistan, İspanya, Güney Kore, Çin, Birleşik Krallık ve ABD'deki etkinliklerin ardından Mısır'da ilk kez bir gösteri düzenlemesi olacak. Fransız moda evinin John Galliano tarafından tasarlanan ilkbahar 2004 haute couture koleksiyonu, Eski Mısır'a bir övgüydü.

BİZE ULAŞIN