Louis Vuitton'dan Virgil Abloh Anısına Kitap

Virgil Abloh, Haziran 2018’de Louis Vuitton için ilk selamını verdiğinde moda sonsuza dek değişti...

Giriş Tarihi: 12.09.2022 16:11 Güncelleme Tarihi: 12.09.2022 16:15

28 Kasım 2021'deki vefatından bu yana vizyoner tasarımcı hakkında yayınlanan ilk kitap, Louis Vuitton: Virgil Abloh, moda tarihinin akışını değiştiren bir ilişkinin kanıtını gözler önüne seriyor. Virgil Abloh'un Louis Vuitton Erkek Koleksiyonları Artistik Direktörü olarak atanması (bu rolü üstlenen Maison'un ilk Afrikalı-Amerikalı direktörü) lüksün yeni çağının başlangıç noktası olan kapsayıcılık ve çeşitlilik ile tanımlanan harekete damgasını vurdu.

Abloh'un yakın iş arkadaşı Anders Christian Madsen tarafından kaleme alınan kitap hem podyumda hem de podyum dışında sınırları aşmak için doğmuş bir adamın samimi bir portresini sunuyor. Virgil tarafından düzenlenen sekiz Louis Vuitton erkek giyim koleksiyonu ve şovları (ayrıca tasarımcının spor ayakkabılarının eksiksiz kataloğu) Louis Vuitton: Virgil Abloh, okuyucuları The Wizard of Oz ve James Baldwin'den 90'ların hip-hop stiline ve akıllara durgunluk veren 1969 davul solosuna, zengin kültürel referans noktaları ve anlatılarla dolu gökkuşağı renginde bir dünyaya daldırıyor.

Nigo, Naomi Campbell, Luka Sabbat, Kendall Jenner ve Kid Cudi'nin de dahil olduğu Virgil'in yakın çevresinden 320'den fazla şaşırtıcı derecede ikonik görüntü ve kişisel yansımalar içeren kitap, yalnızca kıyafet kurallarını değil, aynı zamanda kelime dağarcığını da yeniden tanımlayan bir ortaklığın tarihi ve keşfini yansıtıyor.

Virgil Abloh'un kendisinden veya ''Abloh-isms''den alıntılarla serpiştirilmiş başlığa okuyucunun, tasarımcının Louis Vuitton'daki hem kişisel hem de profesyonel hikayesinin her aşamasını bağlamsallaştırmasına olanak tanıyan, derinlemesine alt başlıklar da eşlik ediyor. Kitap, Abloh'un Louis Vuitton'daki görev süresi boyunca Maison için gerçekleştirdiği tüm önemli olayları vurguluyor.

Assouline ve Louis Vuitton kitabı Assouline Klasikleri Koleksiyonu altında iki kapak ile yayınlıyor. Birinde, Louis Vuitton'un İlkbahar-Yaz 2022 Miami'deki devam şovunda yer alan Louis Vuitton kırmızı sıcak hava balonu ile havaya doğru sıçrayan genç bir çocuğun görüntüsü yer alırken, diğerinde ise, Virgil'in ilkbahar-yaz 2021 şovunun kült karakterlerini resimleyen kültürel ikon/sanatçı Reggieknow 'un illüstrasyonu yer alıyor.

BİZE ULAŞIN