Omega 60. Yıl Bond Saatini Piyasaya Sürüyor

Omega, James Bond'un 60. yılını kutlamak için yeni bir saat duyurdu.

Giriş Tarihi: 24.11.2022 17:08

007'nin 60. Yıldönümü kutlamaları, Royal Albert Hall konseri, Pinewood Studios'ta özel olarak inşa edilmiş 18.000 metrekarelik "Sean Connery Sahnesi"nin açılışı ve Christie's'de iki bölümden oluşan Aston Marin DB5'in bir replikasını, Q'nun The World Is Not Enough jet botunu ve Spectre Agent Primo'nun No Time To Die'dan biyonik göz küresini içeren yardım müzayedesi ile kutlandı.

Müzayedeler ayrıca gerçek Seamaster Diver 300m 007 Edition da dahil olmak üzere Bond'un ticari markası Omega Seamaster saatlerinden birkaçını da içeriyordu. "Tropikal kahverengi" ayrıntılara sahip hafif titanyumdan yapılmış ve Daniel Craig tarafından geçen yılki No Time To Die'da Bond olarak çıktığı son rolünde takılan saat, İsviçreli saat ustalarının seriyle süregelen ortaklığının 25. yılına damgasını vurdu. Bu tek başına 226.800 sterlin getirdi.

Omega, yıl dönümü saati Seamaster Diver 300M 60 Years Of James Bond Stainless Steel'i tanıttı.

Yeni model tasarım ilhamını Craig'in No Time To Die saatinden alıyor ve onu 1995'te GoldenEye'de Pierce Brosnan tarafından giyilen mavi bir Seamaster 300M Quartz olan ilk Bond Omega'nın görünümüyle birleştiriyor. Çerçeve ve kadranın her ikisi de mavi eloksallı alüminyumdan yapıldı, kadran lazerle oyulmuş dalgalara sahip ve çerçevenin dalış ölçeği, geleneksel ters üçgen göstergesinin yerini "60" rakamı alacak şekilde yeniden tasarlandı.

Saatin en dikkat çeken özelliği ise kasa arkasına saklandı. Bu, Bond silueti ve dönen bir silah namlusu tasarımı ile 007 açılış başlık sekansını kopyalar. Tek bir diskin lazerle oyulmasıyla elde edilen büyüleyici etki, kasa arkası diski saatin saniye ibresine bağlayarak elde edilir. Saniye ibresi, "moiré" olarak bilinen bir stil olan animasyonu yönetir. Yani Omega'nın deyimiyle "aksiyon asla durmaz".

Ian Fleming'in romanlarının Bond'u bir Rolex Explorer adamı olsa da, altmış yılı aşkın bir süredir yedi aktörün canlandırdığı ekran karakteri, eğlence tarihinin en sevilen ve kârlı karakterlerinden biri, çeşitli markalar giydi.

BİZE ULAŞIN