Okyanus Çağırıyor: Yeni Superocean’ı Deneyimleyin

Breitling, tasarımını yeniden yaptığı sportif deniz saatini tanıttı. 1960’ların ve 1970’lerin orijinal SuperOcean Slow Motion’ın estetiğinden izler taşıyan yeni koleksiyona modern özellikler ve parlak renk paleti eklendi. Ayrıca artık sadece bir dalış saati değil; onunla sörf yapabilir, yüzebilir, sahildeki barın keyfini sürebilirsiniz.

Giriş Tarihi: 18.08.2022 11:44

1960'larda, okyanus kaşifi Jacques Cousteau'nun maceralarından esinlenerek ortaya çıkan tüplü dalış sporu çok modaydı. Dalışta zamanlama her şey demekti ve neredeyse dakikalarla ölçülürdü. Breitling bu görev için yalnızca en iyi saati üretmek istemedi aynı zamanda ona stil katmak istedi. Breitling'in tasarımcıları, SuperOcean'ın ilk versiyonunu tasarlarken dalıcıların su altında hayat kurtarıcı ihtiyaçları dışında kalan tüm özellikleri eledi. Kritik dakika skalasının etrafını çevreleyen yüksek kontrastı kadran çemberini ekledi. Kolay okunabilmesi için ince fosforlu baton indeksler tercih edildi. Ve tüm bunlardan daha da cesur bir hamle yapan Breitling saniye ibresini ortadan kaldırdı. Çünkü gerçekten ihtiyaçları yoktu. Onun yerine kadran üzerinde bir tam turunu bir saatte tamamladığı için "Slow Motion" adını alan devrim niteliğinde dakika temelli kronograf geldi.

Breitling, Slow Motion'ın sadeleştirilmiş saat felsefesinden ilham alan yeni Superocean modelini tanıttı. Ve koleksiyon modern kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda revize edilirken (elbette artık saniye ibresi elzemdi), orijinaline sadık bazı tasarım unsurları dikkatli gözlerden kaçmadı. Koleksiyon, Biarritz'te düzenlenen Wheels & Waves sörf ve motorsiklet festivalinde medyaya, perakende noktalarına ve influencerlara tanıtıldı. Etkinlik, Avrupalı sörf ve ekran camiasının önde gelen isimlerinin sürpriz ziyaretleriyle zenginleşen deniz temalı aktivitelerle dolu bir günün sonunda düzenlendi. Etkinlikte sörfçülerden Andrew Cotton, Jérémy Florès, and Natxo Gonzalez ile Fransa'dan aktör Guillaume Canet ve İspanya'dan Álvaro Morte de bulundu. Festivalde konuşan Breitling CEO'su Georges Kern, "Çoğu dalış saati neredeyse birbirinden ayırt edilemeyecek kadar çok benzerken Slow Motion her zaman kalabalığın arasından sıyrıldı. Bu klasik modele modern bir dokunuşla ortaya çıkardığımız tamamen yeni Superocean'ı sunmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.



DENİZ İÇİN ÜRETİLDİ
Dört farklı boyutta (46, 44, 42 ve 36 mm) sunulan koleksiyonun renkli kadranları çelik, çelik-altın ve bronz olmak üzere üç farklı kasa metali ile eşleştirilmiş. 44 ve 42 mm bronz versiyonlarda kullanılan özel alaşım korozyona karşı son derece dayanıklı ancak yine de zaman içinde oluşacak ince patina saati eşsiz kılacaktır. Dalış kıyafeti üzerine kolayca takılabilmesi için 15 mm'ye kadar mikro ayar yapmaya olanak sağlayan katlanır tokaya sahip iki farklı kayış seçeneği (sportif kauçuk kayış ve yeni üç sıralı metal bilezik) bulunuyor. İyi görünmesinin haricinde yeni Superocean aynı zamanda teknik bir mucize. 300 metreye (1000 ft) kadar su geçirmezlik özelliğine sahip saat Super-LumiNova® kaplı ibre ve indeksleriyle su altında dahi olağanüstü okunabilirlik sağlıyor. Çizilmeye karşı dayanıklı seramik dolgulu bezeli aşınma ve solma yapmaz. Güvenlik için çoğu boyutta tek yöne çevrilebilen bezel kullanılan modelde yalnızca 46 mm'lik versiyonda patentli kilit sistemine sahip çift yöne çevrilebilen bezel kullanılmıştır. Bu saat aynı zamanda darbeye, kuma ve tuzlu suya karşı da dayanıklıdır. Otomatik Breitling Caliber 17 mekanizması iki yıllık garantiye sahiptir ve yaklaşık 38 saat güç rezervi bulunmaktadır. Hepsinden iyisi, Slow Motion'ın karakteristik kare dakika ibresi bu modelde geri dönüyor. Yüksek kontrasta sahip dakika skalası da öyle. Hayranlar ayrıca dakika bazlı kronografın devreye girmesine, duraklatılmasına veya kapalı olmasına bağlı olarak farklı renkler gösteren, saat 6 konumundaki yuvarlak penceredeki "nokta"yı da hatırlayacaktır. Yeni Superocean'da, saniye ibresinin ucundaki daire, bu çok sevilen özelliğe göz kırpıyor.



ÜSTÜN PERFORMANS, KUSURSUZ RAHATLIK
9999
Kelly Slater, Stephanie Gilmore ve Sally Fitzgibbons'tan oluşan Breitling Sörf ekibi, yeni Superocean koleksiyonunun arkasındaki yüzler olarak geri döndü. Bu saat seçkisi arasında özel üretim Superocean Automatic 42 Kelly Slater modeli de var. Sörf şampiyonuyla beraber tasarlanan ve 1000 adetle sınırlı olan saat, göz kamaştırıcı turuncu bir kadrana ve askeri yeşil kauçuk kayışa sahip. Renk şeması, Slater'ın babasının sörf yaparken kullandığı bir saatten esinlenilerek oluşturulmuş. Slater, bu iş birliği hakkında, "Geçtiğimiz birkaç yıldır Breitling ile birlikte saatler yaratıyoruz ama bu model özellikle, çok kişisel. Babamın sörf yaparken sürekli kullandığı turuncu kadranlı bir saatten ilham alıyor. Yeşil ve turuncu birlikteliği sörf tahtalarımın airbrushları için sevdiğim bir renk düzeniydi. Bu kombinasyonu hep kullandım." Yeni Superocean'da herkes için bir şey var. Koleksiyonerler Slow Motion'ın güçlü etkisini hissedecek, su sporları meraklıları teknik özelliklerini takdir edecek ve tarz sahibi kullanıcılar gündüzden geceye, plajdan toplantı odasına her yerde kullanmanın keyfini çıkaracak. Yeni Superocean, yeni dalgalar yaratırken mirasının nostaljisini mükemmel bir şekilde dengeliyor.

BREITLING HAKKINDA
9
1884 yılında kurulan Breitling, önde gelen İsviçreli bir saat üreticisi. Yenilikçi firma, modern kronografı icat etti ve yön bulma amaçlı kullanılan saat-gereçlere öncülük etti. Günümüzde rahat, kapsayıcı ve sürdürülebilir lüks sunan bir marka olarak, dünyanın dört bir yanında endüstriyel loft stilini benimsediği 150'den fazla mağazasıyla çığır açmayı sürdürüyor. Breitling koleksiyonları hava, kara ve deniz temaları etrafında şekilleniyor ve tüm modeller markanın şaşmaz modern retro stilini yansıtıyor. Her bir saat mekanizmasının olağanüstü kalitesi, COSC sertifikalı bir kronometre olarak rüştünü ispatlıyor. Marka halen, kendi mekanizmalarını üreten bir avuç bağımsız saat üreticisi arasında yer alıyor. Klasik saat üreticiliğini en yeni inovasyonlarla birleştiren Breitling, hem köklü geçmişe sahip hem de çağının ötesinde bir firma.

BİZE ULAŞIN