Mauricio Kirschner

Ufak bir ayrıntı, büyük bir jest… Kişiye özel hazırlanmış koca bir evreni anımsatan tasarımların ve deneyimlerin mimarı Mauricio Kirschner ile kurucusu olduğu House of Kirschner’i ve kutlanmaya değer şeyleri konuşuyoruz.

Giriş Tarihi: 26.05.2023 15:15 Güncelleme Tarihi: 26.05.2023 16:40

Sizi bugünkü kariyerinizle buluşturan ne oldu?

Hiç şüphesiz ki kader. Küçük yaşlardan beri, bu dünyaya olağanüstü bir şeyler tasarlamak için geldiğimi biliyordum. Okulda aklıma ne geliyorsa çizdiğimi, elimin hareketiyle yeni gerçeklikler şekillendirdiğimi canlı bir şekilde hatırlıyorum. Çok geçmeden, olağanüstü atmosferler yaratmak için mekânı manipüle edebilme yeteneğiyle kutsanmış olduğumu fark ettim. Sadece işlevsel değil, aynı zamanda büyüleyici, insanları yeni deneyimlere taşıyan mekânlar tasarlamamı sağlayan şeyin bir hediye olduğunu biliyorum.

Hem sizi hem hayal gücünüzü hem projelerinizi besleyen ilhamın kaynağı nelerdir?

Beni çevreleyen dünyanın ta kendisi. Derin bir nefes alıp ana dalmak, rüzgârı tenimde hissetmek, gökyüzünün renklerini gözlemlemek ruhumu harekete geçiren şeylerden sadece birkaçı. Doğal dünyayla bağlantı kurmak, gerçek potansiyelimi ortaya çıkarmama ve hayatı daha geniş bir perspektiften görmeme yardımcı oluyor; bilincimi genişletiyor ve hayal gücümü ateşliyor.

Diğer sanatçıların işleri de yaratıcı sürecimde önemli bir rol oynuyor. Her sanatçı, farklı gerçekliklere açılan bir portal sunarak işlerine benzersiz bakış açısı ve tutku getiriyor. Onların üretimleri de, zihnimiz ve ruhumuz arasında bir diyalog başlatıyor ve bizleri ortak bir yaratıcı yolculukta birbirine bağlıyor.

Özel bir House of Kirschner etkinliği nasıl planlanır?

Her şeyin merkezinde, varoluşun özüyle olan derin bağımız yatıyor: öz saygı ve kim olduğumuzu takdir etme duygusu. Evrenin bereketine layık olduğumuzun farkına varmak, hayal kurmaya cesaret etmek ve kutlama ruhunu paylaşma iradesine sahip olmak… Özel bir günü insanların kalplerine sonsuza dek kazıyacak, gerçek anlamda unutulmaz bir deneyime dönüştürebilecek temel unsurların bunlar olduğuna inanıyorum.

Yarattığımız sihrin ardında ise House of Kirschner'in sergilediği tutku ve yetenek var: Müziğin küratörlüğünden sanatsal unsurların seçimine, mutfak yolculuğunun hazırlanmasından sansasyonel bir an oluşturmak için gereken her detayın özeninde değerli bir ekip yer alıyor.

Tüm bunları anlamlı bir şekilde bir araya getirense müşterilerimizle kurduğumuz bağdır. Gerçekten eşsiz ve etkileyici bir etkinlik yaratmanın anahtarı onların umutlarını, hayallerini ve beklentilerini anlamakta saklı.

Hafızanızda yer edinen bir etkinlik var mı?

Her etkinlik, ben ve ekibim için yaratıcılığımızı ve yenilikçiliğimizi sergilemek için bir fırsat ancak gerçekten iz bırakan, bu süreçte tanıştığımız insanlardan başkası değil. Her proje, ayakları yere basan, gezegenin enerjisiyle derinden uyum içinde ve hayatın zevklerini paylaşmaktan heyecan duyan insanlarla yeni bağlantılar kurmak için yadsınamaz bir olanak sunuyor. Yaydıkları sevgi hayranlık uyandırıcı ve insanlığın en saf halinin bir kanıtı. Öğretilerini nereye gidersem gideyim yanımda taşıyorum.

Etkinlik sona erdiğinde ve masalar toplanmaya başladığında ne hissediyorsunuz?

Dürüst olmak gerekirse onlar için hayat geçmesine yardımcı olduğumuz unutulmaz deneyim için heyecanlarını ve şükranlarını ifade eden bir geri dönüş almak gibisi yok. Bana bu işi neden yaptığımı ve bu hayattaki amacımı yaşadığımı hatırlatan bir enerji sarsıntısı gibi…

Yineleyen ama her daim yenilenen bu hızlı dönemde ilhamlarınızı nasıl besliyorsunuz?

Kendimizi yansıtabildiğimiz işler yaratabilmek için kendimize ilham vermek önemlidir. Benim için bu, sürekli içsel çalışma yapmak ve özüme bağlı kalmak anlamına geliyor. Ruhumu besleyen şeylerden asla vazgeçmem. Her günümü bir ritüel haline getirmeye çalışıyorum. Doğayla bir arada oldukça, galeri ve sergileri ziyaret ettikçe, yoga ve nefesi çalışması için vakit ayırdıkça daha dengede hissediyorum; bunlar fiziksel ve duygusal bedenlerimle bağımı güçlendirmeme yardımcı oluyor.

BİZE ULAŞIN