New York şehir rehberi

Yolculuk planı yapanlar için en trend mekanlardan oluşan hızlı bir şehir rehberi hazırladım.

Giriş Tarihi: 20.07.2019 12:46 Güncelleme Tarihi: 20.07.2019 12:47

İlker Topdemir

OTEL
Otelciliğin tanınmış isimlerinden Ian Schrager'in tasarladığı Public Hotel, özellikle partileri seven gençlere hitap eden, yaşam alanlarıyla heyecan uyandıran bir otel. 370 odası ve 6 oda tipiyle lüksü daha uygun yaşamaya imkan veren Public Hotel'de her saat başı bir şeyler oluyor. Dört farklı restoranı ve iki barı var. Restoranlardan biri, meşhur şef Jean- Georges'un başında olduğu Public Kitchen. Hızlı atıştırmak isteyenler Louis ya da Diego Bar'ın, güzel vakit geçirmek isteyenler şehrin en iyi çatı terası The Roof'un, oteli toplantı için tercih edenler ise Lobby Bar'ın keyfini çıkarabilirler.

ÖĞLE YEMEĞİ
Avra Madison Estiatorio adlı Yunan restoranı, şehrin en havalı öğle yemeğini yiyebileceğiniz yer. Ayrıca lokallerin buluşma noktası. Her öğlen cıvıl cıvıl, bu sebeple rezervasyonsuz gitmemenizi tavsiye ederim. Restoranda öğlen için set menüler ve alakart menü ile en güzel Yunan yemeklerini yiyebilirsiniz.


Polo Bar

AKŞAM YEMEĞİ
Roberta's kesinlikle şehrin en iyi pizza restoranı. Burası, randevu almayan ve kapısında kuyrukların uzayıp gittiği bir mekan. Hip New York'luların pizzacıdan ziyade parti adresine çevirdikleri restoranda memnun kalmamak diye bir şey yok. Menüden neyi seçerseniz seçin, mutlaka memnun kalacaksınız. Özellikle Millenium Falco Bee Stinger ve Cheesus Christ benim favorilerim. Polo Bar da bana göre şehrin en cool restoran-barlarından biri. Her noktasının ayrı güzel olduğu mekana rezervasyonsuz girmeniz imkansız. Dünya yıldızlarının uğrak noktası olan Polo Bar iki katlı. Alt katı restoran, üst katı bar olarak hizmet veriyor.

PARTİ
Hudson Hotel'in terası Sky, 15. katta bulunduğu için biraz gözlerden uzak gibi görünse de şehrin en popüler parti mekanı. Önerebileceğim bir diğer parti adresi de Paradise Club. Yine bir Ian Schrager projesi olan mekanda Michelin yıldızlı bir şef hizmet veriyor. Paradise Club asıl ününü ise sabahın erken saatlerine kadar süren partilerine borçlu. Burada Kendall Jenner, Hailey Bieber gibi meşhur Hollywood yıldızlarıyla karşılaşabilirsiniz. Roxy Hotel'in içinde bulunan Paul's Cocktail Lounge, New York'un girilmesi en zor adreslerinden. Buraya erken saatte gelmenizi öneririm. Şehrin en cool insanlarını ve en iyi kokteylerini içeride bulabilirsiniz.


Hudson

ALIŞVERİŞ
Blue in Green, her erkeğin görmek isteyeceği, son trendlerin bulunduğu bir mağaza. Online sitesinden de indirimleri takip edebilirsiniz. Gözlük butiği Moscot 1915'ten bu yana faaliyette. O kadar harika modeller sunuyor ki, güneş gözlüğü seçerken de, numaralı gözlük seçerken de çok zorlanacaksınız. Butiğin iç tasarımı da çok etkileyici.

TAVSİYE
Metropolitan Müzesi'nin terasındaki aynı isimli cafe'yi ziyaret edin.

Williamsburg Köprüsü'nde sabah yürüyüşü yapın.

Hafta sonu Willamsburg Brooklyn'de yeni açılan yerleri keşfedin.

Grand Central Garı'nda kahve içmeyi unutmayın.

BİZE ULAŞIN