Les Voiles de St Barth notları

Dünyanın en etkileyici yelkenlileri, en iyi takımları ve heyecan verici rotalar... Bu yıl 10. kez düzenlenen yarış, Karayipler’de 1.200 yelkencinin mücadelesine sahne oldu.

Giriş Tarihi: 08.07.2019 15:40 Güncelleme Tarihi: 09.07.2019 17:33

Derleyen Özge Dinç

1.200 yelkenci ve 63 yat, organizatörler François Tolède ve Luc Poupon'un düzenlediği Les Voiles de St Barth için yarışıyor. Yelkenciler hava koşullarından memnun; 5 günlük yarışta 16 ile 18 knot arası değişen rüzgarla ve 24-29 deniz mili hızla yarışacaklar. Yarışa 2013'ten beri katılan Peter Harrison, en ileri tek gövde yelkenlilerinden Maxi 72 model Sorcha'yla yarışıyor. Teknenin dümeninde Harrison, serdümeninde bu yılki yarışın Richard Mille partneri Pierre Casiraghi var. Harrison'ın yelkendeki ciddiyeti, ona yarışın galibiyetini getiriyor.

On yıldır Les Voiles de St Barth'ta olan Richard Mille'in yelken tutkunu Avrupa, Ortadoğu ve Afrika CEO'su Peter Harrison, Maxi 1 kategorisinin galibi olarak kazandığı Richard Mille Maxi kupasını ve RM 60-01 Flyback Chronograph Regatta kupasını Richard Mille'in Paris butiğinde satarak, gelirini gençlerin yelken sporunu öğrenmeleri için bağışlamaya karar veriyor. Kazancın bir kısmını da Saint-Bertélémy Adası'nı yıkıp geçen İrma Kasırgası'ndan sonra sahil bölgelerinin korunması için harcayacağını açıklıyor.

Yarışa 2013'ten bu yana katılan Peter Harrison, dünyanın en ileri tek gövde yelkenlilerinden maxi 72 model sorcha'yla yarışıyor. Harrison'ın yelkendeki ciddiyeti, beş günün sonunda ona yarışın galibiyetini getirdi.

Bu yılki yarışta sıfır plastik yaklaşımı benimsendi. 2017'deki İrma Kasırgası, yarışın organizatörlerini yeniden düşünmeye itmişti. Galibin, gelirini sahil
bölgelerini korumak için bağışlaması da soruna dikkat çeken değerli bir katkıydı.

BİZE ULAŞIN