Sam Mendes’ten Dört Ayrı The Beatles Filmi Geliyor

John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Star’ın hayatlarını konu alan dört ayrı biyopik, tahminen 2027 yılında sinemaseverlerle buluşacak.

Giriş Tarihi: 23.02.2024 09:49 Güncelleme Tarihi: 23.02.2024 09:49

Yazı Ece Büyükçolpan

1917, American Beauty, Skyfall gibi yapımların yönetmeni Sam Mendes, yedi Grammy ödüllü efsanevi müzik grubu The Beatles'ın yaşanmış hikayelerini beyaz perdeye aktarmak için kollarını sıvadı. Son dönemde yayınlanan biyografik film furyasına yeni bir soluk getirmeye hazırlanan Mendes, The Beatles'ın her bir üyesini ayrı ayrı odağına almayı planlayan dört ayrı film üzerinde çalıştığını açıkladı. Efsanevi grubun üyelerinin her birinin bakış açılarıyla aktarılacak olan filmler, gelmiş geçmiş en ikonik müzik grubunun 1970 yılındaki dağılma sürecine kadar olan şaşırtıcı olayları merkezine alacak. Üstelik projenin hayata geçirilebilmesi için grup üyelerinin ailelerinden izin alındığı belirtiliyor.

Sony Pictures Entertainment tarafından finanse edilecek olan filmlerin 2027 itibarıyla beyaz perdeyle buluşturulması planlanıyor. Yapım şirketine göre dört filmin aynı anda vizyona girmesi oldukça riskli bir hamle olabilir. Geçtiğimiz yıllarda çok ses getiren Baz Luhrmann'ın Elvis'i; Bryan Singer'ın Bohemian Rhapsody'si, Rupert Goold'un Judy'si ve şimdi de Reinaldo Marcus Green'in Bob Marley: One Love'ıı derken pek çok efsanevi yıldızın biyografik hikayeleri sinemanın büyülü dünyasıyla buluşturuldu. Yakın gelecekte görmek için sabırsızlandığımız Amy Winehouse ve Michael Jackson biyopikleri de göz önünde bulundurulunca, Sam Mendes'in orijinal bir yorum getireceği bu dört senaryonun vizyon tarihlerinin ileriye kaydırılabileceği konuşuluyor.

Mendes, yönetmenliğin yanı sıra Neal Street Productions çatısı altında film yapımcılığı da yapıyor. Filmin diğer yapımcısı Jeff Jones, The Beatles'ın 1968 yılında kurduğu medya kuruluşu Apple Corps Limited tarafından yönetici yapımcılık görevinde yer alacak.

Neal Street Productions şirketinin ortağı Pippa Harris yaptığı açıklamada, "Bunun benzersiz ve heyecan verici bir sinema deneyimi olmasını arzu ediyoruz. Tüm zamanların en ünlü müzik grubu hakkındaki hikâyeyi dört ayrı grup üyesinin bakış açısından aktaran dört filmden bahsediyoruz. Tabii, bunu gerçekleştirmek için The Beatles'ın ve Apple Corps'un onayını almak çok büyük bir ayrıcalık," diyor.

The Beatles'ın hikayesi, 1970'lerde yaşadığı dağılmasının ardından pek çok yapımcıya ilham oldu. Gerek grubun hikayesini odağına alan belgeseller Let It Be ve Get Back gerek müzikale yorumlanan Across the Universe... Ancak Sam Mendes'in şimdiden The Beatles hayranlarını heyecanlandıran filmleri, The Beatles'ın bizzat desteklediği, kendilerini konu alan ilk senaryo olma özelliğini taşıyor.

BİZE ULAŞIN