Francis Ford Coppola İlk Bilimkurgu Filmiyle Dönüyor

Sinemaseverlerin heyecanla beklediği Francis Ford Coppola'nın yeni bilimkurgu projesi ünlü yönetmenin bugüne kadarki en büyük projesi olmakla kalmıyor, aynı zamanda kariyerinde bir ilke işaret ediyor.

Giriş Tarihi: 20.02.2024 15:59 Güncelleme Tarihi: 20.02.2024 16:00

Yazı Ece Büyükçolpan

Francis Ford Coppola'nın yeni filmi yolda. Megalopolis adını taşıyan bilimkurgu türündeki yapım, usta yönetmenin beyazperdeye geri dönüşünü temsil etmesinin yanında kariyerinde imza attığı bir ilke de işaret ediyor. The Godfather, Apocalyse Now gibi kültleşen yapımlara imza atan Coppola'nın adı geçince bile arşa çıkan beklentileri göz önünde bulundurduğumuzda Hollywood'un yıldız yönetmeninin yeni bebeği Megalopolis hakkındaki değerlendirmeler, şimdiden filmin ayak seslerinin daha da büyük olacağı izlenimi veriyor.

Coppola'nın Kariyerinde Bir İlk

Megalopolis, aslında Coppola için yeni bir proje değil. 1980'li yıllarda masaya yatırılan senaryo, 2007 yılında duyuruldu. Coppola, beyazperdeye aktarmayı çok istediği Megalopolis'i finanse edebilmek için Bram Stoker's Dracula, Jack ve The Rainmaker projelerinin yönetmen koltuğuna oturmayı kabul ettiğini belirtiyor. Ancak birkaç görüşmenin ardından 2007 yılında bu sevdasından vazgeçmiş. 2019 yılında yeniden gündeme gelen ve 2022'de çekimlerine başlanan film, 120 milyon dolarlık dev bütçesiyle Francis Ford Coppola efsanesinin kariyerinin bilimkurgu türündeki ilk yapımı.

2024 Yılı Sona Ermeden Vizyona Girebilir mi?

Francis Ford Coppola'nın açıklamalarına göre, evet girebilir. Bir dergiye verdiği röportajda Coppola, "Sadece birkaç ay daha sürecek ve sonra da vizyona girecek. Söyleyebileceğim tek şey, filmdeki oyunculara bayıldığım. Yapım oldukça ilginç ve asla sıkıcı değil. Bunların haricinde, bekleyin ve görün derim," diyor.

Adam Driver ve Dustin Hoffman Bir Arada

2023'ün Mart ayında çekimleri tamamlanan Megalopolis'in kadrosu da oldukça ilgi çekici. Jül Sezar'a hayat veren Adam Driver, Cicero'ya hayat veren Forest Whitaker, usta oyuncu Dustin Hoffman ve Shia LaBeouf'u bir Coppola yapımında, üstelik bir de bilimkurgu yapımında bir arada göreceğiz.

Roma İmparatorluğu'nu Anımsatan İsmiyle Megalopolis Ne Anlatıyor?

New York'ta yaşamını sürdüren Julia Cicero adındaki bir kadın, gelenekçi toplum görüşüne sahip olan babası Frank ve açık görüşlü mimar sevgilisi Caesar'a olan sadakati arasında bir ikilemdedir. Ancak Caesar öyle açık ve ileri görüşlüdür ki yıkıcı bir felaketin ardından New York şehrini bir ütopya olarak yeniden inşa etmenin peşindedir.

Francis Ford Coppola'nın kariyerinin ilk bilimkurgu hikâyesi Megalopolis... Filmde realist bakış açısından fazla uzaklaşmayan Coppola, geçmişi gelecekle sentezleyen ilginç yapımını sinemaseverlerin huzurunda beyazperdeye sunmak için gün sayıyor.

BİZE ULAŞIN