2024'ün Merakla Beklenen 20 Dizisi

Jodie'nin koruyuculuğu, Succession’ın halefi, ejderhalar ve The Bear’ın (muhtemelen!) geri dönüşü. Elimizdeki küçük ekran bu yıl bizi şımartacak gibi.

Giriş Tarihi: 22.01.2024 12:11 Güncelleme Tarihi: 22.01.2024 12:13

Yazı Brady Langmann,

Çeviri Ece Büyükçolpan

Şimdi size biraz 2024 dizi listesi oluşturmaya ne kadar hazır olduğumu sizin de anlayacağınız bir dille anlatmaya çalışayım. The Bear'deki o sahneye aşinasınızdır -çok fazla güzel sahnesi var ama benim favorim işte bu- Richie'nin "Love Story"yi söylerken nerdeyse arabasını çarpacağı ama yüzünde kocaman, alık bir sırıtma ifadesinin olduğu sahne vardı ya hani? İşte o, tam olarak benim. Dizileri düşünüyorum.

Görünüşe göre bu yılın maratonu altı saat boyunca Jodie Foster'ın birilerinin poposunu tekmelediği ve insanlara kaşlarını çattığı True Detective: Night Country ile başlayacak. Tabii bundan sadece iki hafta sonra da Apple TV+'ın yeni yapımı Masters of the Air'ı izleyeceğiz; babanızın sizden onu Napoleon'a götürmenizi isterken aslında kastettiği şey işte buydu. Ve hani bu sadece Ocak ayı. Yani yılın ilerleyen zamanlarında The Sympathizer'ın, House of the Dragon'ın ikinci sezonunu, Lionel Messi'nin belgesel dizisini ve elbette ki, The Bear'in muhtemel geri dönüşünü göreceğiz.

Aralık ayında, meslektaşım Adrienne Westenfeld ile 2024'ün en iyi şovlarını inceledim ve bahse girerim 2024 bu bakımdan 2023'ün dizi listelerinin ezeli rakibi olacak. Bu durum birçok şey anlatıyor! Çünkü 2023'ün kadrosu oldukça iyiydi. Ama söz şimdi sizde.

2024 yılında izlemek için sabırsızlandığım 20 dizi için sizi şöyle alayım:

True Detective: Night Country (14 Ocak)

2024 için Jodie Fosteraissance'ın devamından daha iyi bir başlangıç düşünebiliyor musunuz? True Detective'in geri dönüşü her açıdan bir baş belası: soğuk, nihilist bir ortam, gelecek vaat eden oyuncu Kali Reis ve dizinin sorumlusu Issa Lòpez'in doğru tespitleri. (Eğer polisiye diziniz için ilham kaynağı olarak The Thing ve Alien'dan alıntı yapıyorsanız, sizi yerim.) Night Country'nin, The Last of Us'ın 2023'te yaptığı çıkışın aynısını yapmasını bekliyoruz.

Masters of the Air (26 Ocak)

Şimdi size bir sürü isim dizeyim: Austin Butler, Callum Turner, Barry Keoghan ve Ncuti Gatwa. Hepsi de ölümcül görevleri sırasında gösterdikleri kahramanlıkla tanınan ABD Hava Kuvvetleri'nin 100. Bomba Grubu hakkında, II. Dünya Savaşı'nı konu alan bir mini dizide başrol oyuncusu. Alın size iki isim daha: Steven Spielberg ve Tom Hanks. Masters of the Air'ın yapımcılığını üstlenen iki Hollywood devi. Gayet güzel değil mi? Bence de.

Feud: Capote vs. The Swans (31 Ocak)

1975 yılında Truman Capote, bir dergide yüksek sosyete mensubu birçok arkadaşının sırlarını ortaya döken ve büyük bir skandala yol açan bir hikâye yayınlar. Ryan Murphy icadı, değil mi? Murphy'nin Feud antoloji serisinin ikinci bölümü olmaya hazırlanan Capote vs. The Swans'da tam olarak bunu göreceğiz. Tom Hollander'ın Capote'ye karşı takınacağı tavra hazır olduğumuzu düşünün.

Mr. And Mrs. Smith (2 Şubat)

Donald Glover ve Phoebe Waller-Bridge'in 2005 yapımı Mr. And Mrs. Smith'ten uyarlanan bir dizide başrol oynayacaklarını ilk kez Şubat 2021'de öğrenmiştik. O zamandan beri Waller-Bridge projeden ayrıldı; ancak bunun moralinizi bozmasına izin vermeyin, çünkü onun yerini benzersiz Maya Erskine aldı. Mr. And Mrs. Smith'in en azından Prime Video'nun talihsiz Citadel dizisinden daha fazla başarı elde edeceğine bahse girmeye hazırım.

Curb Your Enthusiasm 12. Sezon (4 Şubat)

Bunu söylemekten nefret ediyorum ama Larry David, Curb Your Enthusiasm'ın 12. sezonunun seriyi sonlandıracağını iddia ediyor. Basın açıklamasını okumalısınız: "Curb sona erdiğinde, nihayet bu 'Larry David' kişiliğinden kurtulma ve Tanrı'nın olmamı istediği kişi, düşünceli, nazik, şefkatli bir insan olma fırsatına sahip olacağım. Bu kötücül karakteri canlandırıp raydan çıkana kadar öyle biriydim." Ah, Larry'ciğim.

Abbott Elementary 3. Sezon (7 Şubat)

Bunu hatırlatmama gerek yok ama 2024 bazen biraz cehennem gibi hissettirecek! Oldukça uzun süren kıyamet zamanlarımızda, bulabileceğiniz kadar karmaşık olamayan neşeye ihtiyacınız olacak. Her seferinde de en az 22 dakika boyunca dünya hakkında daha iyi hissetmenizi sağlayacak olan Abbot Elementary'ye uğrayın; pişman olmayacaksınız.

Messi's World Cup: The Rise of a Legend (21 Şubat)

Netflix'in David Beckham belgesel dizisinden biraz olsun keyif aldıysanız, bu kış Apple TV+'ın Lionel Messi'nin kendi gezisine zaman ayırmanızı şiddetle tavsiye ederim. Şimdi, The Rise of a Legend görünüşte daha çok Arjantin'in Dünya Kupası galibiyeti ile ilgili -Beckham tarzı baştan sona bir futbolcu profili değil- ama her ne olursa olsun, giriş ücretine değer bir şey olmalı.

Avatar: The Last Airbender (22 Şubat)

Her Y kuşağının Avatar: The Last Air Bender'a karşı bir zaafı vardır. Birçoğumuz için dizi, Spongebob ve diğerlerinden sınıf atladıktan sonra izlediğimiz bir diziydi. Animelerden ilham alan çizgi film, 2005 yılından piyasaya çıktığında, Avatar'ın mükemmel sanat yönetmeninin yanı sıra kayıp, büyüme ve gerçek mutluluğun muhteşem tasviriyle tanıştık. Ancak M. Night Shyamalan'ı ne kadar sevsem de onun 2010 canlı aksiyon uyarlaması pek de harika değildi. Görünüşe göre orijinalinin ruhunu biraz daha koruyan Netflix'in yaklaşımı konusunda bir nebze daha iyimserim. İnsan umut edebilir!

Shōgun (27 Şubat)

Bunu biraz kısa tutacağım: Hirovuki Sanada'nın başrolde olduğu 17. yüzyılda geçen bir samuray dizisi ilginizi çekmiyorsa açıkçası ne desem bilemiyorum. Şu kostümlere bir bakın!

The Regime (3 Mart)

Network ve yayıncıların hayatımızdaki aktarımının büyüklüğündeki boşluğu doldurabilmek için birbirleriyle yarıştıklarını ne zaman göreceğimizi mi merak ediyorsunuz? Her şey The Regime ile başlıyor. Serinin simyası şuna benziyor: Kate Winslet + Roy ailesine özgü sözlü saldırılar + janti takımlar + Hugh Grant + kurgusal bir Avrupa otokrasisinin arka planı. Evet, ben bunun her dakikasını izleyeceğim.

3 Body Problem (21 Mart)

O adamın (bilirsiniz, size ne kadar büyük bir bilim kurgu ilgilisi olduğunu söylemeyi gerçekten seven o kişi) seçtiği bilim kurgu kitabının uyarlamasını yönetme konusunda iyi olan kim? Hani kim bunu Infinite Jest gibi yapmayı beceriyor? Game of Thrones'un sadık dostları! David Benioff ve D.B. Weiss, bebeğim! Mart ayında Game of Thrones ve 3 Body Problem'ı tek nefeste inceleyen tüm Reddit forumlarına hazır olun.

Fallout (12 Nisan)

Herhangi bir video oyunu uyarlamasının The Last of Us'ın başarısını yeniden yaratma şansı varsa (hayır, The Super Mario Bros. sayılmaz), bunu anca Fallout yapabilir. Tıpkı The Last of Us gibi, Fallout da kıyamet sonrası bir hikâye -nükleer savaş, anlarsınız ya- ama üslup, mantarlara kaşlarını çatan Pedro Pascal'dan daha çok The Boys'un kara mizah tarzını yansıtıyor. Ayrıca Fallout'un arkasında Westworld'den Lisa Joy ve Jonathan Nolan var. Bu yüzden kesinlikle iyi niyet sahibi hit bir yapım olacak, bunu başarmak için tüm yaratıcı becerilere sahip.

House of the Dragon 2. Sezon (Yaza doğru açıklanacak)

House of the Dragon'da çoğu Thrones'cudan bir adım daha gerideyim; dizi, zaman yolculuğunda Milly Alcock ve Emily Carey'i geçer geçmez bitti benim için. Ancak inkâr edemeyeceğim bir şekilde, bu yazın en büyük dizilerinden biri ve Westeros'ta bu sezonun ejderhalarının gerçekten de başarılı olacağına dair söylentiler var, bu yüzden yeni sezonun hakkını yememem gerektiğini düşünüyorum, yani liste dışı bırakamam.

Yellowstone 5. Sezon (Kasım'da açıklanacak)

Yee-haw, sizi küçük köpecikler (kusura bakmayın, ehehe): Paramount, Yellowstone'un bu sonbaharda madilik ve grevden dolayı verdiği aradan sonra nihayet geri döndüğünü görmemiz konusunda ısrarcı gibi. Yine de buna inanıp inanmadığımdan pek emin değilim. Kevin Costner'ın tıslama nöbetleri, Taylor Sheridan'ın egosu ve serinin geleceği (ağırlıkla: McConaughey?) bir takvim yılında çözülemeyecek kadar fazla gibi sanki. Belki de ben yanılıyorumdur! Ama bu benim tahminim. Yellowstone, hem Paramount hem de Sheridan için aceleye getirilmiş bir üretim programını berbat edemeyecek kadar önemli.

The Sympathizer (Henüz belli değil)

HBO'nun The Sympathizer'ının geçen yılın sonlarında bize sunduğundan daha iyi bir 2024 dizisi fragmanı görüp görmediğimi pek hatırlamıyorum. Robert Downey Jr. birden fazla role mi giriyor? Yönetmenin efsanevi Park Chan-wook olduğunu bize sakin bir şekilde bildiren bir başlık kartı mı o? Dizi, Viet Thanh Nguyen'in Pulitzer ödüllü aynı adlı romanından uyarlanıyor; Vietnem Savaşı'nın sonlarına doğru Güney Vietnam ordusuna katılan bir casusun hikayesine odaklanıyor.

Cobra Kai 6. Sezon (Henüz belli değil)

Peki Karate Kid spin-off'unda yine nerede kalmıştık? Bir önemi var mı? Altıncı ve son sezonuna giren Cobra Kai -en azından bu noktada- Ralp Macchio, William Zabka ve bir Coors Banquet vakasıyla 10-0'lık bölüm uzunluğunda bir takılmadan ibaret. Mızmızlık mı yapıyorum yoksa? Hayır. Ancak Cobra Kai sonbaharda geri dönerse eğer, Macchio ve Jackie Chan'in rol aldığı ancak Cobra Kai yaratıcılarının hiçbir katılımının olmadığı Aralık ayındaki Karate Kid filminde işlerin biraz tuhaflaşmasını bekleyebilirsiniz. (Ve açıkçası bu konuda oldukça mutsuzlar!)

The Boys 4. Sezon (Henüz belli değil)

Sana asla yalan söylemeyeceğim sevgili okuyucu, bu yüzden sana şunu söylemeliyim: The Boys'u izlemiyorum. Ve hayır, kesinlikle spin-off'u Gen V'yi de izlemiyorum. Büyük ihtimalle de asla izlemeyeceğim, iğrenç! Zaten yeterince süper kahramanımız var! Rahatsız edici miktarda kan da var! Ancak yeterli sayıda meslektaşım The Boys'un burada olması gerektiğine yemin ediyor. Tadını çıkarın bakalım, sizi kaçıklar.

The Umbrella Academy 4. Sezon (Henüz belli değil)

Bana öyle olmadığını söyle! Bu yıl başka bir sevilen dizinin sonunu göreceğiz: çılgın, süper güçlü, viral dansların yaratıcısı The Umbrella Academy. Netflix'teki son birkaç favori senaryolu dizimden biri. Yayında büyük bir olayla Elliot Page vb. göndermelerini görmeyi umalım.

The Bear 3. Sezon (Henüz belli değil)

2023'ün sonlarında The Bear'in bu kış üçüncü sezonunun çekimlerinin gerçekleştiğini öğrendik, bu nedenle Carmy'nin geri dönüşünü yıl ortasından sonbahara kadar göreceğimizi düşünmek hiç de şaşılacak bir durum değil. Adamımız mutlaka buzdolabından çıkacaktır ama sonrasında neler olacak? Cesur aşçılar için kesinlikle gittikçe büyüyen acı ve birkaç kamera daha. (Jeremy Allen White'ın Iron Claw kankisi, Zac Efron mesela?) Fragmanın yokluğunda lütfen bana bir iyilik yapın ve Richie'nin ikinci sezondaki "Love Story" anını yeniden bir izleyin. (Bu sahne birden fazla kez bahsedilmeyi hak ediyor bir kere, TAMAM MI?)

The Penguin (Henüz belli değil)

Ne yazık ki -ya da neyse ki, dizi iştahınıza bağlı- bugünlerde süper kahramanlarla ilgili destekleyebileceğimiz çok az projemiz var. Bununla birlikte, türün kattığı en iyi şeylerden biri Matt Reeves'in Batman-vers'ü (Bunun bir adı yok aslında. Battinson-verse falan?) 2022 yapımı The Batman'in ardından Colin Farrell'ın Penguin'i kendi spin-off serisine kavuşacak. İrlandalı aktörün ve abartılı protezlerinin filmin en iyi iki tarafı olduğunu düşünürsek, bu sefer alttan alttan heyecanlandığımı hissediyorum.

BİZE ULAŞIN