2024 Sundance Film Festivali Başladı

Bu yıl 40. edisyonunu kutlayan bağımsız filmlerin festivali açılışını yaptı.

Giriş Tarihi: 19.01.2024 16:43 Güncelleme Tarihi: 19.01.2024 16:43

Yazı Ece Büyükçolpan

Hollywood efsanelerinden Robert Redford'ın 1981 yılında, Hollywood yapımı filmlere alternatif sunmak adına kurduğu ve resmi olarak 1985'te başlayan bağımsız filmlerin festivali Sundance Film Festival, her yıl ocak ayında ABD'nin Utah eyaletinde gerçekleştirildiği gibi bu yıl da bağımsız film severler için renkli görüntülere imza atacak gibi.

Sundance Film Festival 40. Edisyonunu Kutluyor

Bağımsız film meraklıları tarafından ilgiyle beklenen Sundance Film Festival 2024, 40. edisyonu takvimini yıldızlar geçidi kırmızı halısı, hareketli parti programı ve sunacağı entelektüel paneller ile kutluyor.

Bu yıl 40. edisyonu düzenlenen festival, 53 kısa film, 35 belgesel ve 83 uzun metrajlı filmden oluşan çeşitli kategoriler sunuyor. 40. yıl kapsamında prömiyerini yapan ve ilginizi çekebilecek bağımsız filmler arasında My Old Ass, Realm of Satan, A Different Man, A Real Pain, Freaky Tales, Little Death, Love Lies Bleeding, Love Me, Sasquatch Sunset ve Thelma yer alıyor.

Festival Thelma ile Açılıyor

Perşembe günü başlayan Sundance Film Festival 2024'ün açılış filmi Josh Margolin'in yönettiği, başrolünde Oscar adaylığını elinde bulunduran June Squibb'in yer aldığı Thelma oldu.

Film, 93 yaşındaki yaşlı bir kadın olan Thelma Post'un (June Squibb) kendisini torunu olarak tanıtan bir telefon dolandırıcısı tarafından kandırılma hikayesine odaklanıyor. Yaşadığı olayı sindiremeyen Thelma, intikam peşine düşer ve hain bir göreve çıkar.

Gerçek Bir Olaya Dayandırılıyor

Thelma, gerçek bir hayat hikâyesinden ilham alıyor. Filmin hem yazarı hem de yönetmeni olan Josh Margolin'in 100 yaşındaki büyükannesinin başına gelenler beyazperdeye uyarlandı.

Half Nelson Kadrosu Yeniden Bir Arada

2024'ün merakla beklenen filmleri arasında yer alan ve başrollerini Pedro Pascal, Jay Ellis, Ryan Fleck ve Anna Boden'in paylaştığı Freaky Tales, Sundance'te büyük beğeniyle karşılandı. Fleck ve Boden, 2006 yılı yapımı başrolünde Ryan Gosling'i izlediğimiz Oscar adaylığı da elde eden Half Nelson'ından beri ilk kez bir araya geldi.

18 Ocak 2024'te düzenlenen açılış gecesi galasında Oppenheimer başarısıyla bu yıl iddialı bir duruş sergileyen Christopher Nolan'a Sundance Enstitüsü Onur Ödülü'nün takdim edilmesi bekleniyor.

40. edisyonuyla Sundance Film Festivali 2024, 18 – 28 Ocak 2024 tarihleri arasında Park City ve Salt Lake City'de gerçekleştirilecek; jüri ve izleyici ödülleri ise 26 Ocak'ta The Ray Theatre'da takdim edilecek.

İster bir film gurmesi olun ister yetenek avcısı. Sundance Film Festival 2024'teki gelişmeler bu yıl da sizi tatmin etmeye aday.

BİZE ULAŞIN