Daha Önce Hiç Görmediğiniz Bir David Beckham

Futbolun süper starına yarım milyon yeni hayran kazandıran Netflix belgeseli, Beckham’ın kariyerine ve eşi Victoria Beckham ile evliliğinin iniş çıkışlarına odaklanıyor.

Giriş Tarihi: 07.10.2023 15:05 Güncelleme Tarihi: 09.10.2023 09:40

Analizler gösteriyor ki bu belgeselin yayınlanmasıyla beraber David Beckham'ın sosyal medyada takipçi sayısı bir hayli arttı.

HBO'nun dünyayı kasıp kavuran dizisi Succession'daki Hugo rolünden tanıdığımız Akademi ödüllü yönetmen Fisher Stevens'ın imzasını taşıyan "BECKHAM", dört bölümle İngiltere'nin ikonik futbol takım kaptanının kariyeri ve özel hayatı hakkında daha önce bilmediklerinizi gözler önüne seriyor. Belgeselin öne çıkan konuları ise Becham'ın eski Manschester United yöneticisi Sir Alex Ferguson ile olan ilişkisi ve tabii ki 24 yıllık eşi Victoria Beckham ile olan evliliği.

Geçtiğimiz çarşamba günü yayınlanan belgesel, Beckham'ın Doğu Londra'lı yetenekli küçük bir çocukken dünyanın en tanınmış yıldız fulbolcularından biri olmaya yükselmesini ana hatlarıyla aktarıyor. BECKHAM, karizmatik futbol efsanesinin eşi ve ailesi ile olan ilişkisinin yanı sıra eski takım arkadaşlarından Gary Neville, Eric Cantona ve Rio Ferdinand ile yapılan röportajları içeriyor.

Fisher Stevens imzalı belgeselin Beckham'ın kariyerinin en kötü noktası olarak sayılan 1998 yılında oynanan İngiltere'nin Arjantin'e karşı oynadığı Dünya Kupası maçında kırmızı kart görmesi ve bundan dolayı hem David Beckham'ın hem de ailesinin bunun sonucunda uğradıkları taciz sonrasında Beckham'ın yaşadığı depresyonu anlatması hikâyeyi daha da ilginç kılıyor.

"Her gün nereye gitsem tacize uğradım," diyor "Sokakta kendi halinizde yürürken insanların size tavırla bakış atmasını, size tükürmesini, sizi taciz etmesini, yüzünüze yaklaşıp kötü sözler söylemesini tecrübe etmek çok zor. Yemek yemiyordum, uyumuyordum, darmadağınıktım."

Posh ve Becks adlı belgeselde, Victoria Beckham'ın henüz bir Spice Girls grubunun parçasıyken ve David Beckham'ın Manchester United'da yükselen bir futbol yıldızıyken tanışmaları ve bir çift olarak ün kazanmaları aktarılıyor. Ancak çiftin 2003 yılında yaşadığı ayrılığın ayrıntılarını aktarıp aktarmamak konusunda kararsız kalmaları bu konuyu daha önce hiç gün yüzüne çıkarmadı. Netflix imzalı "Beckham" da ise gün yüzüne çıkıyor.

Victoria Beckham, "Madrid'e kadar büyün dünya bize karşıymış gibi gelse de biz birbirimize bağlıydık," diyor. "Fakat İspanya'dayken böyle hissetmiyorduk. Bunun ne kadar zor olduğunu ve beni ne kadar derinden etkilediğini anlatamam bile."


Beckham, Madrid'e transfer olduktan sonra ailesi olmadan ve gençliğinde katıldığı kulüpten uzakta kaybolduğunu anlatıyor. Sadakatsizlik iddiasıyla ilgili gazete haberlerinin ardından kendisi yalanladı, çiftin "boğuluyor" gibi hissettiğini söyledi.

Beckham, Madrid'e transfer olduktan sonra ailesi olmadan ve gençliğini geçirdiği kulüpten uzaktayken kaybolmuş hissettiğini anlatıyor. Eşi Victoria Beckham'a ihanet ettiğini iddia eden gazete haberlerini ise yalanlıyor ve o dönemde tam anlamıyla boğuluyor gibi hissettiğini belirtiyor.


"Dürüst olmak gerekirse bunu nasıl atlattığımızı bilmiyorum. Victoria benim için her şey; onun acı çektiğini görmek benim için inanılmaz derecede zordu ama biz birer savaşçıyız ve o zamanlarda birbirimiz için savaşmamız gerekiyordu, ailemiz için savaşmamız gerekiyordu."

Dört bölümden oluşan belgesel şimdi yayında.

BİZE ULAŞIN