“The Crown”da Lady Diana’nın Ölüm Sahnesi Nasıl Çekilecek?

The Crown’ın 6. ve son sezonunda Lady Diana’nın ölüm sahnesinin nasıl çekildiği merak konusu.

Giriş Tarihi: 29.08.2023 14:50 Güncelleme Tarihi: 28.09.2023 09:30

Derleyen Ece Büyükçolpan

The Crown hayranları, geçtiğimiz eylül ayında hayata veda eden Kraliçe II. Elizabeth'in 21. yüzyılın başındaki saltanatını anlatan tarihi dramanın 6'ncı ve sonuncu sezonunu merakla bekliyor. Bu son sezonda, Prens William ve Kate Middleton'ın tanışma anı gibi kraliyet ailesinin geçmişindeki tarihi olayları konu alacak olan drama, popüler kültürün ikonlarından ve bir dönem 7'den 70'e herkesin gönlünde taht kuran Prenses Diana'nın trajik ölümünü de final sezonuna dahil edecek.

Dizinin yapımcıları Andy Harries ve Suzanne Mackie, 6'ncı sezona damga vurması beklenen bu tarihi trajik olayı "muazzam bir hassasiyetle" ve düşünceli bir yorumla anlatacaklarına dair Lady Diana hayranlarına söz verdi.

Sadece Birleşik Krallık tarihinin değil, dünya tarihinin en üzücü ve önemli olaylarından biri olarak anılan Lady Diana'nın ölümünün, İngiliz Kraliyet ailesini tarihçilerden destek alarak doğru bir şekilde ancak Kraliyet ailesine duyulan saygı çerçevesinde anlatan dramada ne şekilde aktarılacağına dair duyulan merak oldukça fazla – bu da izleyicinin senaryodan beklentisinin yüksek olduğunun kanıtı. Edinburgh TV Festivali kapsamında forumda konuşma yapan yapımcılar, Lady Diana'yı anlatırken diğer Kraliyet üyelerine gösterdikleri saygının aynısını göstereceklerini belirtmişlerdi.

BBC'nin haberine göre, Edinburgh Televizyon Festivali'nde yapımcı Suzanne Mackie şöyle dedi: "Yapım bir hayli ses getirmiş olabilir ama biz düşünceli ve hassas insanlarız. Bu sahnenin ne şekilde çekilmesi gerektiği konusunda uzun tartışmalar yapıldı. İzleyici, sezonu izledikten sonra bunu değerlendirecek ancak bana kalırsa Elizabeth Debicki, Diana'yı çok sevdiği gibi onun karakterini gayet özenli ve düşünceli bir şekilde kameralara aktardı. Hepimiz Lady Diana'ya büyük bir saygı besliyoruz, umarım bu açıktır."

Dizinin diğer yapımcısı Andy Harries, 8 Eylül 2022'de hayata veda eden Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünün The Crown'ın hikâyesini hiçbir şekilde değiştirmediğini ancak senaryonun gidişatını ve yaratıcılarını büyük ölçüde "etkilediğini" ekledi.

Dizinin 5'inci sezonunda Galler Prensesi'ni canlandıran Elizabeth Debicki'ye sergilediği performans, televizyon dünyasının en prestijli ödülü Emmy'de Drama Dizisinde En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında adaylık getirmişti. Debicki, dizinin 6'ncı ve son sezonunda yeniden Lady Diana'ya hayat verecek.

Aktardığı hikâyelerin tutarlılığı her seferinde eleştirilse dahi Netflix'in orijinal yapımı The Crown, yayınlandığı 2016'dan bu yana 60'ın üzerinde Primetime Emmy Ödülü adaylığı elde etti.

Final sezonunun sonbahar aylarında yayınlanacağı belirtilen The Crown'ı heyecanla bekliyoruz.

BİZE ULAŞIN