Grammy Ödülleri Kategorilerinin En Yenisi: Afrobeats

Giriş Tarihi: 22.08.2023 16:35 Güncelleme Tarihi: 22.08.2023 16:39

Müzik dünyasının en prestijli ödül töreni olarak kabul edilen Grammy Ödülleri listesine bu yıl "En İyi Afrika Müziği" kategorisi eklendi. Son yıllarda müzik dünyasında gittikçe popülerleşerek pop kültüründe krallığını ilan eden Afrika kültürünün ritmi Afrobeats'in geçtiğimiz yıl Grammy Ödülleri tarafından resmi olarak kategorize edileceği söylentileri duyuluyordu. Recording Academy, artık Afrika müziğinin en büyük ve en iyi isimlerini tanıyacağını resmi olarak açıkladı.

O2 Arena Wizkid konseri, Londra, İngiltere, 1 Aralık 2021

Okay Africa'nın haberine göre Recording Academy CEO'su Harvey Mason Jr., "Recording Academy, bu yıl düzenlenen ödül kategorilerini duyurmaktan gurur duyuyor. Söz konusu değişiklikler, bize gelen geri bildirimleri dikkate aldığımızı ve bu konudaki çalışmaların yürütülmesi konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor. Yenilenen Grammy kategorileri, çeşitlenen müzik türlerini doğru bir şekilde temsil ediyor ve sürekli gelişip değişen müzik piyasasına uyum sağlıyor." dedi ve "Afrika müziği son birkaç yılda güzel bir gelişme kaydetti. Uluslararası sanatçıların Afrika kıtasından çıkan yaratıcılığı dikkate almasıyla müzik dünyasındaki yerini sağlamlaştıran Afrobeats sayesinde Grammy'ler de güncelliğini koruyacak." sözlerini ifade etti.

Lowlands Festival, Burna Boy, Biddinghuizen, Hollanda, 21 Ağustos 2022

Grammy Ödülleri'nin web sitesine göre Afrika Müziği kategorisi, "Afrika kıtasındaki benzersiz yerel ifadeleri kullanan kayıtları ödüllendiren" bir single kategorisi. Kategori, kıtanın geleneksel ritimlerini içeren Afrobeats ile sınırlı kalmayarak, Afro-fusion, Afro Pop, Alte, Amapiano, Bongo Flava, Genge, Kizomba, Chimurenga, High Life, Fuji, Kwass, Ndombolo, Mapouka, Ghanaian Drill, Afro-House, South African Hip, Ethio Caz gibi türleri de dikkate alıyor.

BİZE ULAŞIN