Venedik Film Festivali’nin Favorisi: Michael Mann İmzalı Biyopik “Ferrari”

Enzo Ferrari’nin hikâyesinin anlatıldığı filmin başrolündeki Adam Driver, grevden ötürü prömiyere özel muafiyet izniyle katılabildi.

Giriş Tarihi: 31.08.2023 16:33 Güncelleme Tarihi: 28.09.2023 09:29

Ece Büyükçolpan

Alkış sürelerinin birbiriyle yarıştığı, sonbaharın müjdeleyicisi, kült etkinlik Venedik Film Festivali başladı. Ancak festival, 63 yılın ardından Hollywood'u sarsan Beyazperde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği (SAG-AFTRA) grevinden etkilendi.

80. Venedik Film Festivali'nin açılışını yapması planlanan ve yönetmen koltuğunda "Call Me By Your Name", "Bones and All" gibi filmlere imzasını atan Luca Guadagnino'nun oturduğu "Challengers" adlı film, grev sebebiyle festivalin programından çıkarıldı.

Bu yıl 80'incisi düzenlenen ve 30 Ağustos – 9 Eylül 2023 tarihleri arasında Lido'da gerçekleştirilecek 2023 Venedik Film Festivali'inin Guardian gazetesinin eleştirmenlerine göre favori olarak öne çıkan filmleri arasında Michael Mann imzalı biyopik "Ferrari" var.

1957 yılında Ferrari aracının Mille Miglia yarışına katıldığı dönemi odağına alan film, Ferrari'nin yaratıcısı Enzo Ferrari'nin hikâyesini beyazperdeye aktarıyor.

Penélope Cruz, Shailene Woodley, Patrick Dempsey ve Jack O'Connell'nin de rol aldığı biyografik filmde efsanevi İtalyan otomobil üreticisi Enzo Ferrari'yi Adam Driver canlandırıyor.

SAG-AFTRA Grevi'nden İzin Alındı

Filmin yönetmeni Mann ve başrol oyuncusu Driver, bu yıl Venedik Film Festivali'nde de tartışmaları tetikleyen SAG-AFTRA grevinden söz edip etmemek arasında gidip geldi. Grev sebebiyle Hollywood oyuncularının katılım sağlamadığı Venedik Film Festivali'nin kırmızı halısında Ferrari'nin tanıtımını yapabilmek için SAG-AFTRA'dan geçici olarak muafiyet talep edildi. Filmin tanıtımını yapmak üzere festivale katılan isimler Adam Driver ve Patrick Dempsey oldu.

Adam Driver, sadece filmin tanıtımını yapmak üzere festivale katıldığını ve bunun SAG-AFTRA grevine katılan insanların işe gidebilmelerine yardımcı olarak "kanamanın bir nebze olsun durdurulmasına" yardımcı olacağını umduğu belirtiyor.

Filmin yönetmeni Michael Mann ise, "Hepimiz bireysel ve kolektif olarak SAG greviyle bütüncül bir dayanışma içindeyiz," diyor. Mann, Ferrari'nin hikâyesini anlatmak zorunda hissettiğini çünkü hikâyeyi son derece "insani" bulduğunu da ekliyor.

Filmin prömiyeri bugün yapılacak.

BİZE ULAŞIN