Karl Lagerfeld Dizisi Kaiser Karl Hakkında Bildiklerimiz

Karl Lagerfeld dizisinin çekimleri başladı.

Giriş Tarihi: 13.03.2023 13:00 Güncelleme Tarihi: 14.03.2023 07:58

Efsanevi tasarımcı Karl Lagerfeld'in hayatı ve kariyerine odaklanan yeni bir dizi hazırlanıyor.

Kaiser Karl, kendi markasını kurmadan önce Chanel'den Chloé ve Fendi'ye dünyanın en önde gelen moda evlerinden bazılarını yöneten Lagerfeld'in mirasının haritasını çıkaracak ve Disney+'ta yayınlanacak. Dizi, yine hayata veda eden tasarımcıya ithaf edilen bu yılki Met Gala'yı takip edecek.

KARL LAGERFELD DİZİSİNİN KONUSU

Alman tasarımcı 2019'da 85 yaşında öldü ve ölümüne kadar çalıştı. O, tarihin en üretken ve ünlü tasarımcılarından biriydi, bu nedenle moda hayranları, ona adanmış bir diziyi izleme keyfine ulaşacaklar. 1970'lerin Paris'inin moda dünyasında geçen altı bölümlük dizi, tasarımcının nasıl ortaya çıktığını anlatacak. Variety'ye göre film, moda dünyasına yeni adım atan ve dünyanın en ünlü moda tasarımcısı olma hayalleri kuran 38 yaşındaki bir Lagerfeld'i takip edecek. Bildiğimiz gibi, kurduğu moda evine katılarak ve 36 yılını dümende geçirerek Coco Chanel'in (ölümünden on yıl sonra) yerini aldı. Kaiser Karl, Lagerfeld ile Yves Saint Laurent arasındaki rekabeti de araştıracak.

KARL KAISER KADROSU

The Hollywood Reporter, Alman aktör Daniel Brühl'ün Lagerfeld rolünü üstleneceğini, Arnaud Valois ve Alex Lutz'un moda rakipleri Yves Saint Laurent ve Pierre Bergé'yi canlandıracağını bildirdi. Théodore Pellerin, Jacques de Bascher'ı oynayacak ve Agnès Jaoui, Lagerfeld'in yeteneğini ilk fark eden ünlülerden biri olan Chloé'nin kurucusu Gaby Aghion'u canlandıracak.

Fransız havalı kız ve Rouje'nin tasarımcısı Jeanne Damas , ünlü ressam Pablo Picasso'nun kızı olan taklit edilemez Paloma Picasso'yu canlandıracak. Andy Warhol rolünde Paul Spera; aktris Marlene Dietrich rolünde Sunny Melles; ve tasarımcı Loulou de la Falaise rolünde Claire Laffut yer alıyor.

KARL KAISER YAYIN TARİHİ

Dizi şu anda Fransa, Monako ve İtalya'da çekiliyor ancak henüz resmi bir çıkış tarihi yok. Kaiser Karl, Disney+'ta prömiyer yapacak ve Jérôme Salle ve Audrey Estrougo tarafından yönetilecek. Kısmen 2019 biyografisi Kaiser Karl: The Life of Karl Lagerfeld'e dayanacak ve yazar Raphaëlle Bacqué, Isaure Pisani-Ferry'nin senaryoyu yazmasına yardım edecek.

BİZE ULAŞIN