Ed Sheeran Yeni Albümü 'Subtract'ı Duyurdu

Ed Sheeran “korku, depresyon ve kaygı” ile keşfettiği kişisel yolculuğunu anlatan 'Substract' albümünü duyurdu.

Giriş Tarihi: 02.03.2023 10:24 Güncelleme Tarihi: 02.03.2023 11:40

Damla Yüce

Ed Sheeran, Subtract adlı beşinci stüdyo albümünün 5 Mayıs'ta çıkacağını duyurdu. Yakında çıkacak albümün, sanatçının "korku, depresyon ve kaygı" dönemlerinden geçtiği günleri ve kendini keşfetme yolculuğunu sembolize ediyor.

Aaron Dessner ile ortaklaşa hazırlanan ve yazılan proje, Sheeran'ın ilk olarak on yıldan fazla bir süre önce "+" ile başlayan matematik albümlerinin son bölümü olacak. Albüm, Sheeran'ın merhum arkadaşı Jamal Edwards'a bir saygı duruşu olarak 19 Ocak'ta çıkardığı son teklisi "F64"ün ardından, 2023'ün ilk resmi albümü olacak.

Ed Sheeran geçen yıl, Camila Cabello ile yaptığı "Bam Bam" düetiyle Grammy adaylığı almıştı.

Substract'ın duyurusunun yanı sıra Sheeran, üretmenin bir dizi kişisel mücadelede çalışmasına nasıl yardımcı olduğuna dair son derece kişisel bir mesaj paylaştı.

"Substract üzerinde on yıldır çalışıyorum, akustik albümü mükemmelleştirmeye çalışıyorum, net bir bakış açısıyla nasıl olması gerektiğini on ikiden vuran yüzlerce şarkı yazıp kaydettim." diyor Ed Sheeran ve ekliyor; "Ardından 2022'nin başında bir dizi olay hayatımı, akıl sağlığımı ve nihayetinde müziğe ve sanata bakışımı değiştirdi."

Benim terapim şarkı yazmak. Duygularıma anlam vermeme yardımcı oluyor. Şarkılar nasıl olacak diye düşünmeden yazdım, içimden ne döküldüyse onu yazdım. Ve bir haftadan biraz daha uzun bir süre içinde, on yıllık çalışmanın yerini en derin, en karanlık düşüncelerimle değiştirdim.

Bir ay içinde, hamile karıma bir tümörü olduğu söylendi üstelik doğum sonrasına kadar tedavi şansı yoktu. Kardeşim gibi gördüğüm, en iyi arkadaşım Jamal aniden hayatını kaybetti ve kendimi mahkemede dürüstlüğümü ve bir söz yazarı olarak kariyerimi savunurken buldum. Korku, depresyon ve kaygı içinde savruluyordum. Boğuluyormuş gibi hissettim, yukarı baktım ama bir türlü nefes alamadım.

Bir sanatçı olarak, nerede olduğumu ve hayatımın bu noktasında kendimi nasıl ifade etmem gerektiğini tam olarak temsil etmeyen bir çalışmayı dünyaya sunmak istemedim. Bu albüm tamamen bundan ibaret. Ruhuma açılan gizli bir kapı. İlk kez insanların beğeneceği bir albüm yapmaya çalışmıyorum, sadece dürüst ve yetişkin hayatımda bulunduğum yere uygun bir şeyler ortaya koyuyorum.

Bu, geçirdiğim Şubat'ın bir nevi günlüğü ve benim onu anlamlandırma yolum. Bu "Subtract"(albüm).

BİZE ULAŞIN