2023 Oscar Ödül Töreni Hakkında Her Şey

95. Akademi Ödülleri (Oscar) hakkında bilinmesi gerekenler...

Giriş Tarihi: 26.01.2023 15:16

Geçen yılki Akademi Ödülleri, aday gösterilenler ve kazananların ötesinde nedenlerden dolayı viral bir olaydı; ancak Salı akşamı açıklanan yarışmacılara göre, 2023 Oscar'ları şimdiden tarih yazıyor.

95. Akademi Ödülleri, 12 Mart Pazar günü Los Angeles'taki Dolby Theatre'da sahiplerini bulacak. İleride, önde gelen adaylar, beklenen konuklar ve evden nasıl izleyeceğiniz de dahil olmak üzere yaklaşan 2023 Oscar'ları hakkında bilmeniz gereken diğer her şeyi görün.

2023 OSCAR'ININ EV SAHİBİ KİM?

Jimmy Kimmel, 2017 ve 2018'deki ev sahipliği yaptığı törenlerin ardından üçüncü kez sunucu olarak Oscar sahnesine dönecek.

Academy CEO'su ve Başkanı Bill Kramer ve Janet Yang'ın yaptığı açıklamaya göre, "Jimmy, 95. Oscar ödüllerimizin inanılmaz sanatçılarını ve filmlerini tanımamıza yardımcı olacak mükemmel bir sunucu. Film sevgisi, canlı TV uzmanlığı ve küresel izleyicilerimizle bağlantı kurma yeteneği, dünya çapındaki milyonlarca izleyicimiz için unutulmaz bir deneyim yaratacak. Kimmel, Weiss ve Kirshner'ın yeni bakış açısı ve ustaca rehberliğiyle Oscar'lar, 95 yıllık zengin tarihini, film yapımcılığının işbirlikçi doğasını ve çeşitli, dinamik ve son derece yaratıcı film yapımcıları topluluğumuzu kutlayacak."

Kimmel, "Üçüncü kez Oscar'lara ev sahipliği yapmaya davet edilmek ya büyük bir onur ya da tuzak" dedi. "Her iki durumda da, herkes hayır dedikten sonra bu kadar çabuk sorduğu için Akademi'ye minnettarım." dedi.

KİMLERİN OSCAR KAZANMASI BEKLENİYOR?

Bu yılki adaylıklar birden fazla çığır açıyor. Michelle Yeoh, bir filmde En İyi Kadın Oyuncu dalında aday gösterilen ilk Asyalı olarak Oscar tarihine geçti ( Everything Everywhere All at Once ). Aktris, Washington Post'a verdiği bir röportajda, "Sadece aday gösterilmek bile, akranlarınız tarafından onaylanma, sevgi anlamına gelir" dedi . "Sadece Amerika'da değil, küresel olarak dünyanın geri kalanındaki Asyalılar için anlamı, masada bir koltuğumuz olduğunu söylemek. Sonunda masada bir koltuğumuz var. Tanınıyoruz ve görülüyoruz."

Yeoh, diğer adaylar Ana de Armas ( Sarışın ), Cate Blanchett ( Tár ) ve Michelle Williams'ın ( The Fabelmans ) yanında duruyor.

Everything Everywhere All at Once, En İyi Film, Orijinal Film Müziği, Yönetmen ve Senaryo dalları da dahil olmak üzere toplam 11 adaylıkla film paketinin başında yer alıyor. En İyi Film dalında aday gösterilen diğer filmler ise Top Gun: Maverick, Avatar: The Way of Water, The Banshees of Inisherin ve Elvis.

En İyi Erkek Oyuncu dalında Altın Küre'yi kazanmasının ardından Austin Butler, Aktörün artık viral olan Altın Küre kabul konuşmasına yanıt olarak internette yeni bir ilgi dalgası toplayan Baz Luhrmann'ın Elvis Presley biyografisindeki başrol rolüyle Akademi'den onay aldı . Bu yılın diğer En İyi Erkek Oyuncu adayları arasında Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Brendan Fraser (The Whale), Paul Mescal (Aftersun) yer alıyor.ve Bill Highy (Living).

95. OSCAR TÖRENİ'NDE KİMLER SAHNE ALACAK?

2022 Oscar'ları bir gösterge ise, En İyi Orijinal Şarkı yarışmacılarının da bu yılki törende sahne almasını bekleyebiliriz. Bu yıl aday gösterilen şarkıcılar arasında Black Panther: Wakanda Forever'daki "Lift Me Up" için Rihanna; Top Gun: Maverick'teki "Hold My Hand" için Lady Gaga; ve Everything Everywhere All at Once'daki "This Is a Life" için Mitski.

Billboard'a göre Sofia Carson'ın da törende canlı bir performans vereceği tahmin ediliyor.

Florida doğumlu şarkıcı Salı günü Instagram'da, Silvia Carobbio'nun aksiyon draması Tell It Like a Woman'ın müziklerinin bir parçası olarak söylediği Diane Warren'ın " Applause"ın En İyi Orijinal Şarkı adaylığının duyurulmasına gerçek zamanlı tepkisini içeren bir video paylaştı.

Altyazıda "Oscar'a gidiyoruz" diye yazdı.

2023 OSCAR ÖDÜL TÖRENİ'Nİ NASIL İZLEYEBİLİRİM?

Tören, Amerikan ABC kanalında yayınlanacak ve ABC'nin web sitesinde veya uygulamasında da izlenebilir. Töreni yürüten diğer yayın platformları arasında YouTubeTV ve Hulu Live TV yer alıyor.

BİZE ULAŞIN