Wednesday Başrolü Jenna Ortega Hakkında Bilmedikleriniz

Jenna Ortega, ikonik Wednesday’i iyi bir şekilde tasvir edebilmek için, çeşitli beceriler öğrenmek zorunda kaldı.

Giriş Tarihi: 26.12.2022 17:14

Genç yıldız sadece ekranda parlamakla kalmıyor, aynı zamanda karakterini kameralar olmadan nasıl kanalize edeceğini de biliyor. Ortega, ilk Latin prensesini konu alan Disney dizisi Elena of Avalor'da baş seslendirme sanatçısı olarak hamleler yaptı. Ortega, Elena'nın küçük kız kardeşi Isabel'i seslendirdi.

20 yaşındaki Ortega, eğlence endüstrisinde acemi değil. Wednesday yıldızı, 10 yıldan fazla bir süredir çalışan bir aktris ve ilk rolü 8 yaşındaydı. Çıkış yapan rolünü ancak yıllar sonra kapacaktı, ancak Iron Man 3, Rake, Jane The Virgin, Richie Rich ve Little Rascals Save The Day gibi projelerde oyunculuk kredisi kazandı.

Wednesday dört kişilik bir aileden gelebilir, ancak yıldız gerçekte sekiz kişilik bir aileden geliyor. Altı kardeş olan Ortega dördüncü çocuk. Yeterince ironik bir şekilde, Ortega'nın çığır açan rolü, karakterinin yedi kardeşin ortanca çocuğu olarak iniş çıkışlarını takip eden Disney'in Stuck In The Middle'daki Harley Diaz rolünden geldi.

Artık onun goth tarafını gördüğümüze göre, Ortega'nın süper kahraman tarafını görme zamanı . Hiçbir şey onaylanmamış olsa da, hayranların Ortega'nın MCU'ya katıldığını görebileceği konuşuluyor . Teknik olarak zaten Iron Man 3'te yer almış olsa da, yıldız adayı Daredevil serisinde daha belirgin bir role sahip olacak. Spekülasyon doğruysa, Ortega, Daredevil'in tanınmış bir müttefiki olan Beyaz Kaplan olarak rol alacak.

Aktris Jenna Ortega, ikonik bir şekilde Wednesday Addams olabilmek için çok çeşitli beceriler öğrenmesi gerektiğinden, Netflix'in Wednesday başrol karakterini oynamak için kapsamlı bir şekilde hazırlanmak zorunda kaldı. Ekranda Ortega, canlandırdığı başlık karakteri kadar çok yetenekli görünüyordu. Bununla birlikte, bu becerilerin çoğu sadece birkaç ay hatta haftalar içinde öğrenildi; bu, beceriler yeni bir dil öğrenmek veya sıfırdan bir enstrüman öğrenmek kadar karmaşık olduğunda, çoğu kişi için zor, hatta imkansız olabilir.

Seyirciler Christina Ricci'nin daha önce 1990'ların iki Addams Ailesi filminde canlandırdığı Wednesday versiyonunu sevdiği için Ortega'nın doldurması gereken büyük ayakkabılar vardı. Bununla birlikte, birçok yetenekte yetkin hale gelmesi, performansına daha fazla özgünlük kazandırdı ve Ortega ile Wednesday yeni versiyonunu birbirinden ayırmasına yardımcı oldu. Bu aynı zamanda Ortega'nın heyecan verici bir rolü üstlenmek için elinden geleni yapan çok yetenekli bir aktris olduğunu kanıtladı.

Çello

Ortega, çok yetenekli Çarşamba'yı daha gerçekçi bir şekilde tasvir etmek için çello çalmayı öğrendi. Çello eğitimi, çekimler başlamadan yaklaşık iki ay önce başladı ve Ortega'nın enstrümanla önceden hiçbir deneyimi yoktu. Bu, dizi boyunca birden fazla şarkıyı seslendirecek kadar çelloda ustalaşabilmesini daha da etkileyici hale getirdi. Jenna Ortega, The Rolling Stones'tan "Paint It Black" ve Fleetwood Mac'ten "Don't Stop" gibi çaldığı bir dizi şarkıyla çelloyu Wednesday için çaldı.

Eskrim

Bir dublörü olmasına rağmen, Ortega'nın rolünü yerine getirmek için eskrim yapmayı öğrenmesi gerekiyordu. Netflix için yaptığı tanıtım röportajında , çekimlerden önce sporu öğrenmek için haftada iki kez eskrim derslerine katıldığını belirtti. Dublörü Jenny Ayumi Umbhau eskrim sahnelerinin çoğunu onun yerine çekerken, Ortega bazılarını kendisi tamamladı ve hatta Umbhau onu övdü.

Okçuluk ve Kano

The New York Times'a göre, Ortega'nın okçuluk veya kano eğitimi hakkında pek bir şey söylenmemiş olsa da, becerileri sadece Wednesday günü öğrendi Ortega,Wednesday'i çekerken gözünü kırpmamakla kalmadı, aynı zamanda tüm bu yeni becerilerini ekranda etkileyici bir şekilde sergileyebildi. Çekimler sırasında Ortega'dan çok şey beklenmesine rağmen, taahhüdünde fazladan yol kat etmiş görünüyordu.

Dans

Wednesday dördüncü bölüm olan "Woe What a Night"ta gerçekleştirilen viral dansın koreografisi aslında Ortega tarafından yapıldı. Bu yeterince etkileyici olsa da, özellikle sahnenin sosyal medyadaki ani popülaritesi göz önüne alındığında, Ortega'nın dans veya koreografi geçmişi olmadığı için daha da dikkat çekiciydi. Dans ve koreografi çok farklı (ve karmaşık) iki beceridir, bu nedenle Ortega'nın hiçbir arka planı olmayan böylesine ikonik bir sahneyi çekmesi, onun geniş yeteneklerine hitap etti.

Ortega'nın klasik sahnenin koreografisini ve provasını yapmak için sadece kabaca bir haftası vardı. Ortega'nın Wednesday dansı için ilham kaynağı, Jimmy Fallon Başrollü The Tonight Show'a söylediği gibi, 1980'lerin Goth grupları ve Goth kulüpleri arasında popüler olan dans hareketlerinden geldi. Daha önce hiç deneyimi olmadığı için, sekansı çekerken kendini çok güvensiz hissettiğini açıkladı. Bununla birlikte, dans dünyanın dört bir yanındaki izleyicilerde yankı uyandırdığı için Ortega'nın endişelenecek bir şeyi olmadığı açıktı.

Almanca

Ortega ayrıca Wednesday günkü rolüne hazırlanırken biraz Almanca öğrendi. Bununla birlikte, diğer birçok becerisine benzer şekilde, Almanca öğrenmesi için zaman çizelgesi kısaydı ve eğitimi, bu özel beceriyi zorlaştıran, çekimlerden yalnızca bir hafta önce başladı. Akıcı Almanca konuşanlar, Ortega'nın ağır Amerikan aksanına ve telaşlı sözlerine dikkat çekti. Buna rağmen, Wednesday büyük bir hit olmaya devam ediyor ve Ortega, kendisini ikonik karaktere gerçekten dönüştürmek için başardığı her şeyden gurur duymalı.

BİZE ULAŞIN