Daisy Edgar-Jones, Carole King'i Canlandıracak

Daisy Edgar-Jones, Broadway yapımı Beautiful: The Carole King Musical'ın film uyarlaması olan "Beautiful"da efsanevi şarkıcı-söz yazarı Carole King'i canlandıracak.

Giriş Tarihi: 19.12.2022 13:23 Güncelleme Tarihi: 19.12.2022 13:25

Altın Küre ve BAFTA tarafından aday gösterilen The Normal People and Where the Crawdads Sing aktrisi, Sony Pictures'ın öncülüğünü yaptığı yeni bir projede Carole King'i oynayacak.

King, Edgar-Jones'un oyuncu kadrosunu onaylayarak, "Daisy'nin ruhu ve enerjisi var, ben bunu daha gençken fark ettim. O muazzam bir yetenek ve harika bir performans vereceğini biliyorum."

King, 100'den fazla Billboard hitini yazan veya birlikte yazan, tüm zamanların en başarılı kadın şarkı yazarlarından biridir; ayrıca listelerde zirveye oturan 1971 albümü Tapestry ile kendi şarkılarını seslendirerek başarı elde etti. Onun hayatını temel alan ve şarkılarının müziklerine ayarlanan Broadway prodüksiyonu Beautiful, beş yıl boyunca yayınlandı ve başrol performansı için Jessie Mueller'a bir Tony ödülü kazandırdı.

Bu, King'in hayatının beyaz perdeye ilk uyarlanışı olmayacak; 1996 Allison Anders filmi Grace of My Heart, başrolde Illeana Douglas , genel olarak King'in hayatı ve kariyerine dayanıyordu.

İngiliz aktör Edgar-Jones, dünya çapında beğenilen mini dizi Normal People'da çıkış yapmadan önce İngiliz dizisi Cold Feet ve War of the Worlds'de rol aldı. 2022, gerçek suç mini dizisi Under the Banner of Heaven, kara komedi gerilim filmi Fresh ve Güney Gotik hiti Where the Crawdads Sing'de rol aldığı için onun için bir afiş yılı oldu.

Müzikalde "One Fine Day", "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "I Feel the Earth Move" ve "You've Got a Friend" gibi King'in en büyük hitlerinden birçoğu yer alıyor. King'in üretken şarkı yazarlığı kariyeri sadece kendisi için hit olmakla kalmadı, aynı zamanda Aretha Franklin, Little Eva ve Mariah Carey gibi isimler için liste başı materyaller sağladı. Bir kadın sanatçı tarafından en çok hafta 1 numarada rekoru elinde tutan Grammy ödüllü "Tapestry" de dahil olmak üzere 25 solo albüm üretti.

BİZE ULAŞIN