Taylor Swift Yönetmen Oluyor

Taylor Swift, “All Too Well” adlı şarkısına 14 dakikalık bir kısa film çektikten, uzun metrajlı bir film yönetmek için kamera arkasına geçiyor.

Giriş Tarihi: 12.12.2022 12:13

Taylor Swift, ilk uzun metrajlı film yönetmenliğini yapmaya hazırlanıyor. 2006 yılında 16 yaşındayken kendi adını taşıyan country albümüyle çıkış yapan pop süperstarı, 2008'deki "I'm Only Me When I'm With You"dan bu yana periyodik olarak kendi müzik videolarını yönetiyor. Ancak, Sadie Sink ve Dylan O'Brien'ın eski bir parçasının güncellenmiş bir versiyonunda rol aldığı 15 dakikalık "All Too Well: The Short Film", müzik videosu ile kısa film arasındaki boşluğu doldurarak 3 MTV Video Müzik Ödülü kazandı.

THR'ye göre Searchlight Pictures, "All Too Well" müzik videosunun başarısının ardından bir uzun metrajlı film geliştirmek için Swift ile ortaklık kurdu . Swift, yönetmenliğini üstleneceği projenin senaryosunu şimdiden kaleme aldı. Şimdiye kadar, filmin içeriği, herhangi bir şekilde müziğini içerip içermeyeceği veya yıldızın ekranda görünmeye niyetli olup olmadığı hakkında hiçbir ayrıntı açıklanmadı.

Swift'in Hollywood arenasındaki deneyimi, yönetmenlik çabalarının çok ötesine uzanıyor (buna en son müzik videolarından ikisi, hit albümü Midnights'tan "Bejeweled" ve "Anti-Hero" da dahildir). Oyunculuğa ilk adımını 2009 yılında CSI: Crime Scene Investigation'ın bir bölümünde internette zorbalığa uğrayan ve sonunda öldürülen genç bir gotik kadını canlandırarak attı. Bu rolü, 2010'da yıldızlarla dolu romantik komedi Valentine's Day'deki performansı takip etti.

Oyunculuk çabaları geçtiğimiz birkaç yıl boyunca zayıftı, 2012'de Dr. Seuss animasyon filmi The Lorax, 2013'te durum komedisi New Girl ve 2014'te The Giver gibi projelerde yer aldı. Daha sonra ara verdi, ekranda yalnızca kendi müzik videolarında ve canlı performanslarında göründü.

Ancak, son zamanlarda ekrana daha konsantre bir şekilde geri döndü ve 2019 Broadway uyarlaması Cats'te CGI kedisi Bombalurina'yı oynadı (bunun için Andrew Lloyd Webber ile birlikte yazdığı orijinal bir şarkı sağladı) ve Margot Robbie, Christian Bale ve John David Washington'ın oynadığı, David O. Russell'ın yönettiği, bu yılın başında prömiyeri yapılan Amsterdam'da kısa ama unutulmaz bir rol aldı.

Hollywood söz konusu olduğunda Swift henüz kariyerinin başında olsa da müzik sahnesindeki kamera önü ve kamera arkası deneyimi on yılı aşkın bir süredir devam ediyor. Bir kısa filmi yönetme yeteneğine sahip olduğunu kanıtladı, bu nedenle bu sonraki adımın başarısı, kamera arkasında daha büyük projelerle bir geleceğe sahip olup olmayacağını büyük olasılıkla belirleyecek.

BİZE ULAŞIN