Taylor Swift'in 10. Albümü Midnights Çıktı

Taylor Swift, 10. stüdyo albümü Midnights'ı yayınladıktan kısa bir süre sonra, albümün genişletilmiş bir versiyonunu sürpriz bir şekilde yayınladı.

Giriş Tarihi: 21.10.2022 14:57

Midnights, 32 yaşındaki sanatçının iki yıl içindeki ilk orijinal albümü ve önceki iki albümünün daha sessiz, akustik tonundan daha ana akım bir sese dönüşünü görüyor. Albümde Lana Del Rey ve Zoe Kravitz gibi isimler de yer alıyor.

Her büyük yeni albümün çözülmesi gereken bir bilmece gibi hissetmesi, 21. yüzyıl popunun daha tuhaf yönlerinden biri. Hiçbir şey sadece duyurulmaz, tanıtılmaz ve sonra serbest bırakılmaz. Bunun yerine, gizemli ipuçlarının ve görsel ipuçlarının kırıntıları, sanatçının sosyal medya kanalları aracılığıyla çok yavaş yavaş bırakılıyor. Hayranlar onları inceler ve olacaklarla ilgili heyecan verici teoriler formüle eder. Makaleler, söz konusu hayranların teorilerini harmanlayan ve potansiyel doğruluklarını tartarak yazılır. Bazen, gerçek albümün listelerde kalmasından daha uzun sürüyor. Taylor Swift'in 10. stüdyo albümü Midnights ile kesinlikle bu oldu. Albüm kapağında taktığı göz farı da dahil olmak üzere içeriği hakkında olası bilgiler için her şey gözden geçirildi.

Yine de, insanların Swift'in bir sonraki hamlesini merak etmesi belki de kaçınılmaz. Son yıllarda, büyük yıldızların hayranlarına aynısından daha fazlasını sunmaya istekli oldukları hakkında çok fazla konuşma yapıldı : her gün yayın hizmetlerine on binlerce yeni parçanın eklendiği bir dünyada hemen tanınan bir marka yaratmak. Midnights'ın konuğu olan Lana Del Rey'in hakkında çok şey bildiği, ancak Swift'in bağlı olmadığı bir yaklaşım.

En son yeni malzemeyle kapağı kırdığında, Folklor ve Evermore'u yayınladı. National'dan Aaron Dessner tarafından üretilen, pandemi kaynaklı iki zevkli folk rock albümü. Ama bu onun gelecekteki yönünün garantisi değil. Aslında Midnights, onu son iki albümünün "folklor ormanları" dediği yerden elektronik pop'a sağlam bir şekilde teslim ediyor. Aynı şekilde, Midnights'ın etrafında Folklor ve Evermore'un abartısız doğasından bir şeyler var. Bu, pop yıldızlarının genellikle geri döndüğü neon tonlu müzisyenlerle uğraşmayı kararlı bir şekilde reddeden bir albüm, müziğin şamatayı kesmeye yetecek kadar küstahlığı. Ses puslu, atmosferik ve zevkli bir şekilde bastırılmış.

BİZE ULAŞIN