House of the Dragon Karakterlerini Ölüm Olasılıklarına Göre Sıraladık

Bahislerinizi Westeros'un büyük taht oyunlarına koyun, çünkü bu House of Dragon yine ezber bozuyor.

Giriş Tarihi: 18.10.2022 16:41 Güncelleme Tarihi: 18.10.2022 16:44

Damla Yüce

House of the Dragon, tıpkı atası Game of Thrones gibi, büyük olasılıkla yüksek bir ölüm oranına sahip olacak. Bu dizide etrafta uçan devasa ejderhalar var, büyük hanelerden gelmeyen lordlar taht savaşında büyük roller oynuyor ve sayısız yaşlı adam güçlü pozisyonlarda heba oluyor. Dizinin sıkı takipçileri ise biliyor ki krallık ise parçalandı parçalanacak. Sonuçta, herkes hayatta kalsaydı, Targaryen iç savaşı çıkmazdı...

Başlamayanlar için minik bir uyarı, yazının geri kalanı Game of Thrones ve House of Dragon dizilerinden spoiler içermektedir.

Ateş ve Kan kitabını okuyanlar için için, House of the Dragon'ın şoke eden karakter ölümleri pek de sır değil ancak spoiler verip eğlenceyi başkaları için mahvetmeyin! Tüm bildiğimiz, bizim için depolanan kaynak materyalde önemli değişiklikler olabilir. Zaten kitap metni de, karakterlere daha zengin arka planlar ve daha güçlü ilişkiler vermek için yeniden uyarlandı. Birkaç zamansız ölümün de gerçekleşemeyeceğini de söyleyemeyiz öyle değil mi? Laena Velaryon ve Strong Hanedanı gibi karakterler, biz onların hayatta kalma şanslarını bile düşünemeden gelip gittiler. Ayrıca, Viserys için özel bir not var. Hastalıkla savaşan optimist barışçıl kralın hükmü ha öldü ha ölecek derken sekiz bölüm sürdü. Onun için iyi olsa da, evde her hafta "Kral bu bölüm ölür" diye bahse girenler haftalarca iddiayı kaybetti. Gelin beraber birinci sezonun kalan bölümü için hangi karakterlerin hayatta kalacağına dair bahse girelim!



Prenses Rhaenyra Targaryen: %5 Ölüm İhtimali
Prenses Rhaenyra sadece ana karakterimiz değil, aynı zamanda yaklaşık 170 yıl sonra tahta geçecek olan Daenerys Targaryen'in doğrudan atası. Yaklaşan Targaryen iç savaşına girecek en önemli iki kişiden biri, bu yüzden kesinlikle bir süre daha hayatta kalacak. Rhaenrya ayrıca dizinin sonuna oynayan bir karakter gibi görünüyor. Değilse bile fanlar olarak prensesi son sezona kadar izlemeyi arzu ediyoruz.

Kraliçe Alicent Hightower: %10 Ölüm İhtimali
Kendisi Kraliçe olduğundan, Alicent'in çocukları Demir Taht üzerinde hak iddia ediyor. Dizideki zaman atlamasıyla birlikte yerini yaşça büyük ve deneyimli aktrist Olivia Cooke aldı ve veraset çatışması tamamen başladığında muhtemelen Prenses Rhaenyra'nın karşısında yer alacak. Bununla birlikte, karakterinin hala Birinci Sezon'dan sağ çıkmaması için zayıf da olsa bir ihtimal mevcut. Ne de olsa hak iddia eden o değil, çocukları. Hatırlarsınız ki Game of Thrones, Sean Bean'i (Ned Stark) birinci sezonda öldürdü ve bu da senaristlere güvenmememiz gerektiğini bize en başından gösterdi.




Daemon Targaryen: %15 Ölüm İhtimali

Pervasız ve kaotik Prince Daemon, ilk sezonda veda edemeyecek kadar sorunlu, hayranların favorisi bir karakter. Ancak kendini beğenmiş kişiliği de ona "asla ölmez" deme şansı vermiyor. Onun Westeros'ta koşuşturmasını ve kargaşaya neden olmasını izlemekten çok keyif alsak da, kendi için sınırı biraz aşmış ve bazı otoriteleri kızdırmış olabilir... Bazıları, ilk karısını öldürerek ve yeğeniyle evlenerek otoriteleri çoktan kızdırdığını iddia edebilir, ancak karakter o zamandan beri her bölümde geçmişteki kötülüklerini telafi ediyor gibi görünüyor.



Rhaenys Targaryen: %25 Ölüm İhtimali

Rhaenys, tahtı ele geçirme fikri için pek de iyi olmayan türden bir unvan olan "Hiç Olmamış Kraliçe" olarak biliniyor. Rhaenys aynı zamanda Lord Corlys'in karısı ve yakın zamanda Velaryon Hanesi'ni çevreleyen tüm ölümlerle birlikte, Rhaenys kendini hayatta kalan son kişilerden biri olarak buldu.



Sör Criston Cole: %30 Ölüm İhtimali

Sör Criston, bekarlık yeminini bozduktan sonra Beşinci Bölümün sonunda neredeyse kendini yok ediyordu. Prensesle geçirdiği özel gecenin ardından işler tehlikeli noktaya geldi, ancak küçümsenen aşık o zamandan sonra taraf değiştirdi ve Kraliçe'nin yanında yer almaya başladı. Şimdi Kraliçe Alicent'ın kişisel muhafızı ve bu sayede kendine biraz daha güvenlik sağladı. Yine de her şey olabilir, ancak Sör Criston'ın dizideki rolü giderek daha ilginç hale geliyor. Bu trajik kahramanın normal bir ölümle diziye veda etmesi imkansız gibi görünüyor.



Aegon Targaryen: %35 Ölüm İhtimali

Kraliçe Alicent'in çocukları, özellikle tahtın potansiyel varisi son bölümlerde güçlenen taht iddialarıyla dizide sadece kuzenlerine zorbalık yapmak için bulunmadıklarını kanıtlamış oldular. Rhaenyra ve Alicent arasındaki veraset çatışması, kralın ilk doğan oğlu hayatta olduğu sürece devam edeceği için bir süre daha ekranlarda kalacak gibi görünüyor. Prensin garip eğilimleri ve omuzlarına yüklenen demir taht zorunluluğundan kaçmaya meyilli oluşu kafaları karıştırmıyor değil.



Helaena Targaryen: %40 Ölüm İhtimali

Helaena, bir grup uyumsuz ucube arasında Alicent'in en tuhaf çocuğu olabilir. Aegon, Joffrey Baratheon benzeri bir canavar kral olurdu. Aemond ise zorla ve korkuyla yönetirdi. Ama Helaena? Sık sık kendi kendine küçük bilmeceler fısıldadığını ve böceklerle oynadığını gördük. Bu üç çocuktan hangisi en uzun süre hayatta kalabilecek kadar zeki olabilir? Seçim sizin!



Baela ve Rhaena Targaryen: %45 Ölüm İhtimali

Laena ve Daemon'un kızları Driftmark'ta biraz daha güvendeydi ama şimdi kuzenleriyle evlenmeleri için Dragonstone'a getirildiler. Velaryon Hanesi'nin düşüşü, o ailenin daha fazla üyesini en azından bir süreliğine kaybetmeyeceğimizi düşündürtse de, ancak şu anki oran, bölüm başına bir Valeryon ölümü...



Jace ve Luke Velaryon: %50 Ölüm İhtimali

Görünüşe göre Alicent'in çocukları kadar önemli olsa da, Jace (Jacaerys) ve Luke (Lucerys) taht için daha doğrudan bir çizgiye sahip. Teknik olarak, Rhaenyra'ya bir şey olursa, taht sırasında kendi çocukları var. Bu da onları büyük bir tehlikeye sokuyor. İkisi de oldukça genç ama yakın zamanda nişanlandılar. Thrones hayranları Westeros'taki düğünler hakkında bir şey biliyorsa, o da nadiren planlandığı gibi gitmeleridir...



Aemond Targaryen: %55 Ölüm İhtimali

Aemond, kaybettiği gözünün üzerine havalı bir göz bandı takarak kesinlikle büyük bir hayran kitlesi aldı ancak gözdeki çizik ölüm şansını ortadan kaldırmaya yetmiyor. Şovdaki en ürkütücü karakterlerden biri ve muhtemelen en azından genç Velaryon'a karşı bir rövanş maçı yapacak kadar uzun yaşayacak. Bu evrende bir karakter sizi ürpertiyorsa, uzun süre ortalıkta kalma ihtimalleri yükseliyor. Ayrıca unutmayın ki kendisi artık tüm Westeros'taki en büyük ejderha olan Vhagar'ın sahibi.



Otto Hightower: 60% Ölüm İhtimali

Rhaenyra ve Kraliçe Alicent gibi bazı karakterler House of Dragon olayları için oldukça önemli görünüyor. Ancak Alicent'in babası Otto Hightower, taht oyunlarını biraz fazla burnu havada oynuyordu. Torununun veraset çizgisini korumak için sürekli Kralın kulağına fısıldıyordu, hatta küçük kızını kralla evlenmeye zorlamak gibi iğrenç bir politik harekette bile bulundu. Otto'nun davranışları hesaplı ve manipülatif. Ancak, eski Kral Eli'ne büyük dönüşünü yapma şansı verildi. Yapacak daha fazla planı varsa, kendine de biraz daha zaman kazandırmıştır diye tahmin ediyoruz.



Corlys Velaryon: %70 Ölüm İhtimali

Yanlış anlamayın, Corlys çok havalı görünüyor. Bunun dışında 12 yaşındaki kızını kralla evlendirmeye çalışıp, dünyanın en büyük donanmasına sahip bir deniz kaptanı olma fikri de oldukça mantıklıydı. Velaryon Hanesi'nin düşüşü de iç savaş sırasında bir zamana denk geliyor gibi görünüyor, özellikle de Game of Thrones zamanına kadar tek bir Velaryon hayatta kalamadığına göre... Sekizinci Bölüm'de, bazı korsanlar gemisini pusuya düşürüp Corlys Velaryon'ı yaraladığı için altı yıl boyunca (!) kayıp olduğu yansıtıldı. Ancak işler yine de Lord Corlys için pek de parlak görünmüyor.



Larys Strong: %80 Ölüm İhtimali

Bu küçük çakal entrikacı yakın zamanda babasını ve kardeşini öldürdü. Onu ölü görmek istemeyen House of the Dragon izleyicisi yoktur diye tahmin ediyoruz. Ne yazık ki, bu muhtemelen bir süre buralarda olacağı anlamına geliyor. Game of Thrones'un Little Finger'ı gibi, manipülatif kötü adamlar Westeros'ta kendilerine sağlam bir yer edinme eğilimindedirler. Her bölümde ölmesini dilediğimiz entrikacı Larys sezon finalinde belki de bizlere bir sürpriz yapar diye umut ediyoruz!

BİZE ULAŞIN