One Direction olmadan Zayn Malik

Solo kariyerine odaklanmak için ünlü pop grubu One Direction'dan olaylı bir şekilde ayrılan Zayn Malik, hep kitap tarafından türkçeye kazandırılan otobiyografisi 'Zayn ile Müzisyenlikten Müslümanlığa', yaşamındaki sır perdesini aralıyor.

Giriş Tarihi: 21.06.2017 11:08 Güncelleme Tarihi: 23.06.2017 12:31

Yazı: Ege GÖRGÜN

"Grup günlerimizdeki fotoğraflara baktığımda, öyle değişik duruyorum ki. Şu andaki hislerimle 'The X Factor'e katılan ya da One Direction'da boy gösteren o oğlanın ben olduğuma inanamıyorum neredeyse. İnsanların gözü önünde ergenlikten çıkıp genç bir adama dönüştüm. Öte yandan, ilk defa televizyona çıktığım on yedi yaşımdan bu yana yaşadıklarımın bana içimde hissettirdiği değişim dışarıya o kadar yansımadı. Bu kitapla bunu biraz olsun başarabildiğimi umuyorum. Her şeyi yazmak çok zor oldu ama kitabı okuduktan sonra o yıllarda yaşadıklarımı çok daha iyi anlayacağınızı ümit ediyorum…"

Bundan iki yıl kadar önce, 2015 yılının Mart ayında dünyaca ünlü pop müzik grubu One Direction'dan ayrılışıyla hayranlarını üzen, Pakistan asıllı İngiliz şarkıcı Zayn Malik, müzik piyasasına girdiğinden beri yaşadıklarının dışarıya doğru yansımadığını, kaleme aldığı otobiyografi si Zayn'da yer alan bu sözlerle ifade ediyor.

Kısa Kısa…

Genç sanatçının kendi ağzından çarpıcı açıklamaların yer aldığı otobiyografisi Zayn, kendisinden umulmayacak bir olgunluğa sahip olan Zayn Malik'in hayata bakışı ve karakteri hakkında da ipuçları ile dolu: "Hayatınla ilgili önemli kararlar alırken ailenin arkanda olduğunu bilmek çok önemli bir etken." "Hayatta neyin önemli olduğunu kendine sık sık hatırlatman gerektiğini düşünüyorum. Şaşaaya, belirli tarzda bir yaşamın tuzaklarına kapılmak öylesine kolay ki… Özellikle de küçükken." "Kariyerim boyunca beni destekleyenlere sonsuz bir minnet duyuyorum." "Hayranlarıma çok şey borçluyum. Her zaman böyleydi, bu nedenle One Direction'dan ayrılmak benim için çok zor oldu." "İnsanlar nedense benim Müslüman olmama takmış durumda. Annemle babam sayesinde düzgün ahlaklı biri olarak yetiştirildim, ancak herkesin içinde dinim hakkında da, politik görüşlerim hakkında da konuşmaktan kaçınıyorum."

Kendisine DEHB, yani Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu teşhisi konan, enerjisini nasıl atacağını bilemediğinden saldırgan, hırçın bir çocukluk geçiren, neden sonra kendisini tamamen adayabileceği birkaç uğraş bulup kendi kendisinin doktoru olma yolunda büyük aşama kaydeden, genç ve çok yetenekli bir sanatçı, Zayn Malik.

Kendini adadığı uğraşlarından en büyük alanı kaplayanı, hiç kuşkusuz müzik olsa da, Zayn kendisine akacak daha pek çok alan bulma şansına erişmiş. Resim Resim, graffiti, boks bunlardan sadece birkaçı. Onunla birlikte çalışan ünlü yapımcı Malay'ın sözleri onun yaratıcılığının boyutlarını gösterir maiyette: "Zayn gerçek bir sanatçı. Bir vizyonu var ve ne yaptığını bilen biri. Ayrıca gerçekten yaratıcı; resim çiziyor, boyuyor ve bir şeyler yazıyor. Sürekli okuyor ve bu, şarkı sözlerine de yansıyor. Beyninin bir kısmına sürekli egzersiz yaptırıyor. Bu onun için sadece bir başlangıç. Şu an şaşırtmakla yetiniyor. Birkaç yıl sonra nerede olacağını ise hayal edebiliyorum." Gruptan ayrıldığında hem hayranlarının hem de grup arkadaşlarının tepkileriyle karşılaşan yirmi üç yaşındaki genç sanatçının asıl niyeti, artık kendisini ifade edebileceği söz ve müzikleri yaparak solo kariyerine odaklanmaktı. İronik olansa o zaman Zayn Malik'in arkasından zehir zemberek konuşan grup üyelerinin ondan bir süre sonra kendi solo kariyerlerine odaklanacaklarını söyleyerek art arda solo çalışmalar yayımlamaları.

Ayrılışa Dair

Gruptan ayrılışıyla ilgili olarak "Son adımlar biraz hızlıca atılmış olsa da One Direction'ı bırakma kararını almak uzun sürdü. Aklım ve kalbim arasında geçen büyük bir mücadele gibiydi," diyen Zayn Malik ayrıldıktan sonraki rahatlayışını "Eve döndüğümde herkese aynı şeyi söyledim: Gruptan ayrılınca sanki sırtımdan büyük bir yük kalkmıştı," sözleriyle ifade ediyor.

Zayn, Ocak 2016'da ilk single'ı 'Pillowtalk', sonrasında da 'Mind of Mine' albümüyle müzik listelerini sallarken Eylül 2016'da grubun diğer üyesi Niall James Horan, 'This Town' adındaki ilk çalışmasını yayımladı. 3 ay sonra Louis Tomlinson, ABD'li elektro house müzisyeni ve yapımcısı Steve Aoki ile beraber 'Just Hold On' adlı solo çalışmasını yayımladı. 2017 yılına girerken Harry Styles da ilk solo çalışması 'Sign of the Times'ı duyurdu. Nihayet Liam Payne de 'Strip That Down' ile solo kariyerine başladı.

BİZE ULAŞIN