Amazon prensesi nihayet beyazperdede

İlk kez 'Batman V Superman: Adaletin Şafağı' filminde boy göstereni DC'nin gelmiş geçmiş en ünlü kadın süper kahramanı Amazon Wonder Woman, şimdi kendi hikayesiyle beyazperdede.

Giriş Tarihi: 15.06.2017 12:59

Yazı: Ege GÖRGÜN

Beyazperdede erkek süper kahramanları izlemeye alıştık. Kadın kahramanların hikâyelerine göz atmanın zamanı ise geldi de geçiyor. Neyse ki vizyona giren 'Wonder Woman' sayesinde bu döngüyü kırma fırsatını yakalıyoruz. Fantastik kostümü ile dikkati çeken bu kadın süper kahramanın çizgi roman dünyasındaki kökenine dair farklı anlatımlar kafa karıştırsa da film için geçmişi yeniden yazılmış ve âdeta Herkül'inkine benzer bir hikâye ortaya çıkmış. Ne diyelim, gişede bir kez tutan hikâye varken ABD'yi keşfetmeye kim uğraşsın?

Yenilmez bir savaşçı olarak eğitilen Amazon prensesi Diana, yaşadığı cennet adanın üzerinden geçerken sahile çarpan Amerikan pilotundan dışarıda büyüyen öfkeli çekişmeyi haber alır ve bu çekişmeyi durdurabilmek için evini terk eder. O mücadele sırasında da kendisindeki sıra dışı savaşçı güçlerini keşfeder. Üstelik sadece güçlerini değil, gerçek kaderini de keşfedecektir… Konusu kısaca bu minvalde olan film, 'Elektra'nın ardından tam on iki yıl sonra çekilen ilk kadın süper kahraman filmi olmasıyla dikkat çekiyor.

Filmin kahramanı gibi, yönetmeni de bir kadın; yönetmenlik koltuğunda Charlize Theron'un başrolünde oynadığı 'Cani' filminin yönetmeni Patty Jenkins oturuyor. 'Wonder Woman'ı ise 'Hızlı ve Öfkeli' serisinin Gisele'i Gal Gadot canlandırıyor. Oyuncular arasında Chris Pine, Connie Nielsen, Robin Wright ve David Thewlis gibi isimler yer alıyor. Jenkins'in yönettiği filmin senaryosu Allan Heinberg ve Geoff Johns'a, hikâyesi ise Zack Snyder ve Allan Heinberg'e ait. Karakterleri DC Entertainment'tan uyarlanan Wonder Woman'ın yaratıcısı ise William Moulton Marston. Filmin yapımcılığını Charles Roven, Zack Snyder, Deborah Snyder ve Richard Suckle, yönetici yapımcılığını ise Rebecca Roven, Stephen Jones, Wesley Coller ve Geoff Johns üstleniyor.

Gal Gadot, endamıyla karakterinin adının hakkını veriyor. Ne de olsa Gadot, ülkesini Kainat Güzellik Yarışması'nda temsil etmiş, tescilli bir güzel (2004 Miss Israel). Önce 'Batman v Superman', sonrasında 'Keeping Up with the Joneses', 'Wonder Woman', üzerine 'Justice League' derken bir röportajında son üç yılki yoğunluğunu "Hortum çarpmış ve savrulmuş gibiyim." sözleriyle anlatan Gadot, 'Wonder Woman' filmindeki rolü için de yoğun bir hazırlık dönemi geçirmiş. Dövüş sporları, at binme, kılıç kullanma eğitimleri ile geçen 6 aylık hazırlık dönemi boyunca 8 kilo alarak kaslanmış.

BİZE ULAŞIN