Eliniz sık sık terliyorsa bunları yapın!

El terlemesi sorununu yaşıyor ve kurtulamıyorsanız sizin için bazı öneriler derledik. Bu doğal yöntemleri uygulayarak ellerinizde yaşadığınız terleme problemini en aza indirebilir, hatta kurtulabilirsiniz.

Giriş Tarihi: 20.09.2019 09:49

Gün içerisinde ellerin çok fazla terlemesi hem görüntü hem de rahatsızlık hissi açısından olumsuz etkiler bırakır. El terlemesinin altında hastalık belirtisi yatabileceği gibi başka sebeplerden de kaynaklanıyor olabilir.

DOMATES

El terlemesine iyi gelen domatesin suyunu içmeyi tercih edebileceğiniz gibi elinize de sürebilirsiniz. Domates içeriğindeki özelliklerden dolayı vücudu soğutma görevini üstlenirken, ter bezlerinin sıkılaşmasını da sağlar. Bu sayede hem vitamin alır hem de fazla terleme sorununu da en aza indirmiş olursunuz.



BAHARATLAR

Çok fazla baharatlı ve acı besinler tüketmek el terlemesini kaçınılmaz kılacaktır. Özellikle yaz aylarında bu besinleri çok fazla tüketmemenizi öneririz. Baharatlı ve acı besinler vücut sıcaklığını arttırarak hararet yapacak ve terletecektir. Sıcak, kalorili, tuzlu, sarımsak ve soğan gibi besinler de buna dahildir.



SİYAH ÇAY

Tanik asit içeren siyah çay terlemeyi azaltan özelliğe sahiptir. Nemli çay poşetini avuçlarınızda 15 dakika kadar bekletmeniz yeterli olacaktır. İsterseniz de demlediğiniz siyah çayı ılıttıktan sonra ellerinizi bu suyla yıkamayı tercih edebilirsiniz. Düzenli olarak uygulayacağınız bu yöntem ile farkı siz de göreceksiniz.



ELMA SİRKESİ

Cildin PH seviyesini dengeleme özelliğine sahip olan elma sirkesi terleme üzerinde de etkilidir. Gözenekleri sıkıştırarak terlemeyi azaltan elma sirkesini ılık suyla karıştırarak içmeyi ya da ellerinizi yıkamayı tercih edebilirsiniz. Sirkeli su içinde ellerinizi bekletmeyi düşünürseniz bunu 5 dakika kadar yapmanız yeterlidir.



STRES

Hayatınızda strese yer vermemeniz gerekir. Her hastalığın üzerinde stresin büyük etkileri vardır. Stres, sinir, kaygı, heyecan gibi durumlar vücut ısınızı çok fazla arttırarak sadece ellerinizin değil tüm vücudunuzun aşırı terlemesine neden olur. Derin nefes alma, meditasyon ve yoga yapma, dikkati başka yöne çevirme vs. yapabilirsiniz.

BİZE ULAŞIN