Erkeklerde yağlı cilt bakımı nasıl olmalı?

Yağlı ciltler oldukça zordur. Parlak ve yağlı bir görünüm hem kendinizi iyi hissetmenizi önler hem de karşı taraftan da hoş görünmez. Cildinizdeki yağı dengelemek ve bu kötü görünümden kurtulmak için düzenli bakım şarttır. İşte yağlı cilde sahip erkekler için bakım önerileri...

Giriş Tarihi: 06.09.2019 11:38

Yağlı ciltlerdeki parlama probleminin yanı sıra bakımlarla bu yağ dengesi sağlanamazsa siyah nokta, sivilce gibi sorunlarla da karşılaşma olasılığı yüksektir. Erkeklerde yağlı cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenleri derledik.

TEMİZLEME

Cilt temizliğini yaparken sıradan bir temizleyici ya da sabun kullanmamalısınız. Bu ürünler cildinizdeki yağı alırken yararlı tabakasına zarar verebilir. Bu nedenle yağlı ciltlere özel temizleyiciler kullanmalısınız. Bu temizleyiciler cildinizdeki sadece fazla yağı alır ve dengeler. Jel ya da su bazlı olanları tercih edebilirsiniz.



TONİKLEME

Bu aşamada da yine yağlı ciltlere uygun bir tonik ile devam etmelisiniz. Yağlı ciltlerde tonik işlemi çok daha önemlidir ve aksatılmamalıdır. Genişleyen gözeneklerin sıkılaşması için her gün sabah ve akşam olmak üzere düzenli uygulanmalıdır. Tonik uygulaması ile daha mat bir görünüm de elde etmiş olacaksınız.



NEMLENDİRME

Yağlı ciltlerin nemlendiriciye ihtiyacı yoktur düşüncesi çok yanlıştır. Su bazlı bir nemlendirici edinerek çok abartmadan cildinize uygulamalısınız. Yeterli nemlendirmeyi bulamayan cilt daha fazla yağ salgılar. Ayrıca kullanacağınız bu nemlendirici krem ciltteki fazla yağı dengelemek için de oldukça faydalıdır.



PEELİNG-MASKE

Cildiniz ihtiyaca göre haftada bir ya da iki kez peeling ve maske uygulaması yapmalısınız. Bu ürünlerin de yağlı ciltlere özel olması gerekir. Özellikle kil maskesi yağlı ciltler için birebirdir. Düzenli uygulamada ciltteki fazla yağ gider, daha mat olur ve parlak görünümden uzaklaşır. Gözenekler sıkılaşır ve siyah noktalar azalır.

BİZE ULAŞIN