Kepek probleminiz varsa bunları yapın!

Saçlarınızda kepek varsa bu ihmal edilmemesi gereken bir durumdur. Kepekli saçlara düzenli bakım yaparak bu sorundan kurtulmak gerekir. Aksi durumda saç derisi nefes alamayacağından dökülmeler de yaşanmaya başlayacaktır.

Giriş Tarihi: 17.09.2019 15:33

Saçlarınızdaki kepek hem cilt sağlığınız hem de görünümünüz açısından önemlidir. Beyaz beyaz üzerinize dökülen kepekler kötü bir görüntüye neden olur. İşte kepekli saçlar için doğal bakım önerilerimiz…

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Değerli doğal yağlardan biri olan Hindistan cevizi yağı kepek sorunu için faydalıdır. Hindistan cevizi yağını saç dipleriniz de dahil sürerek havluyu sarmak ve bu şekilde yarım saat beklettikten sonra yıkamak gerekir. Yağı çok fazla kullanmadan ve haftada 1-2 kez yaparak kepek sorunundan kurtulabilirsiniz.



LİMON SUYU

Nemli saç diplerinizi limon suyunu biraz suyla seyrelttikten sonra masaj yaparak yedirin. Yarım saat beklettikten sonra şampuanlama işlemine geçin. Düzenli kullanımda saçlarınızdaki kepeğin yok olduğunu, parlak ve hızlı uzayan saçlara kavuştuğunuzu göreceksiniz. Kuru saçların çok fazla yapması önerilmez.



SİRKE

Anti bakteriyel özelliği bulunan sirke kepeği yok eden doğal yöntemlerden biridir. Saç derisindeki ölü deriyi temizlerken tahrişi de giderir. Su ile karıştırdığınız sirkeyi saç diplerinize şampuanlar gibi sürün. Bir süre beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Elma sirkesinin içerisindeki asitler kepeğe neden olan mantarları yok edecektir.



YOĞURT

Bir kase içerisinde çırptığınız yoğurdu saç diplerinize masaj yaparak yedirin. Yaklaşık 15 dakika beklettikten sonra yıkayabilirsiniz. Haftada bir düzenli uygulama ile yoğurt saç diplerindeki kepeği yok edecektir. Yoğurt içerisindeki vitaminler ve kalsiyum sayesinde saç derisinin sağlığı için de önemli bir besindir.



ALOE VERA

Cilt bakımında özellikle çok tercih edilmeye başlanan aloe vera nemlendirici özelliği ile biliniyor. Aloe vera jelini saç diplerinize sürdükten sonra yaklaşık 20 dakika bekletip durulayabilirsiniz. İsterseniz şampuanınızın içerisine katarak bununla yıkayabilirsiniz. Düzenli kullanımda saç diplerinizdeki kepeğin yok olduğunu göreceksiniz.

BİZE ULAŞIN