Parfüm seçiminde 5 püf nokta

Güzel kokmak ve çekici olmak erkekler için de önemli bir konudur. Karşı tarafı etkilemek ve imzası olan parfüm kokusunu etrafa yaymak için dikkat edilmesi gerekenler vardır. Peki sizin için doğru parfüm kokusu hangisi? İşte parfüm seçiminde önemli püf noktalar...

Giriş Tarihi: 08.09.2019 16:35

Parfüm seçerek önemli birkaç püf nokta vardır. Bunlara dikkat ederek daha doğru bir seçim yapabilirsiniz. Pahalı olması ve sürekli değiştirebileceğiniz bir şey olmadığından parfüm seçiminde önemli noktalara dikkat etmenizi öneririz.

ZAMANLAMA YAPIN

Parfüm seçimi önemli olduğundan kendinizi hazır hissettiğiniz ve geniş bir zamanı bu konuya ayırmanızı öneririz. Aceleyle seçilen bir ürün daha sonrasında sizi üzebilir. Akşam yorgun olduğunuz bir zamanda değil de daha keyifli ve dikkatinizi odaklayacağınız bir zamana denk getirmenizi tavsiye ederiz.



AMACINIZI BELİRLEYİN

Parfümü gündelik mi yoksa özel bir zamanda mı kullanacağınızı belirleyin. Buna göre daha yoğun ya da hafif kokular tercih edebilirsiniz. Aynı konu yaşınıza bağlı olarak da değişir. Ağır kokular orta yaşta olan kişilere daha uygun olacaktır. Örneğin 30'lu yaşlardan sonra odunsu kokular çok ideal ve etkileyici olacaktır.



DETAYLARI DÜŞÜNÜN

Bir gün içerisinde 2-3 çeşitten fazla parfüm denememenizi öneririz ya da dükkandan çıkıp farklı mağazalara giderek burnunuzun yeniden koku seçebilecek duruma gelmesini beklemelisiniz. Çok fazla koku denemek hepsi birbirine karışacağından parfüm seçiminizi zorlaştıracaktır. Sıktığınız anda değil koku biraz dağıldıktan sonra koklamanızı öneririz.



DENEMELER YAPIN

Parfümü nabzınızın attığı bölgelere sıkmaya özen gösterin. Özellikle el bileklerine sıkılan parfüm kokusu cilt tarafından muhafaza edilerek daha kalıcı olması sağlanır. Hareket eden bu kısımlar kokunun daha güzel yayılmasını sağlayacaktır. Ayrıca parfüm kokusunun daha net anlaşılması ve seçilmesinde faydalıdır.



ŞARTLARI AYARLAYIN

Yemekten hemen sonra parfüm seçmeye gitmeyin. Özellikle baharatlı, sarımsak, soğan gibi yiyeceklerden sonra parfüm denemeleri yapmak kokuların birbirine karışmasına neden olacaktır. Bu besinler parfümün kokusunu baltalayacak ve ortaya kötü kokular yayılacaktır. Bu nedenle doğru seçim yapmak zordur.

BİZE ULAŞIN