Gebze'de bir koku üssü

Koku dünyası bir başka! Burnumuza gelen bazı kokular bizi büyülerken bazılarının esanslarının uyumsuzluğu da bir anda mide bulantısına neden olabiliyor. Biz de bu dünyayı daha yakından tanımak için rotamızı MG International Fragrance Company’e çevirdik. Şimdiden belirtelim; bu gerçekten zor ve karmaşık bir dünya!

Giriş Tarihi: 06.10.2018 10:43 Güncelleme Tarihi: 06.10.2018 10:51

Burası sadece bir üretim merkezi değil aynı zamanda bir yaşam alanı olarak kurgulanmış. Aslına bakılırsa MG International Fragrance Company'nin yeni tesisi insana yapılmış bir yatırım. Bina içinde toplantı salonları, 120 kişilik bir auditorium, pilates ve fi tness salonları, sauna, bir yarı olimpik yüzme havuzu, sosyal tesis ve konuklar için 30 kişi kapasiteli, altı VIP odalı butik otel tarzında bir misafi rhane yer alıyor. Kısacası burası öyle klasik fabrikalara hiç benzemiyor. Son derece sessiz ve huzurlu bir ortamı da var üstelik!

Burada geçirdiğim güne değinirsem; neredeyse bir gün geçirdiğim parfümörler Kolombiyalı Jorge Lee ve Macar Gabriel Gabor'dan koku ailelerini ve bir koku oluştururken 'nota' dedikleri esansların nasıl oluştuğunu deneyimledim. Workshop'ta koku nedir, akorlar nelerdir, koku üçgeni denince akla ne gelir, ilk hangi notaları koklarız, kokunun kalp notunda neler olur, hangi koku ailesine mensuptur gibi soruların yanıtlarını aldım. Hatta burada, son 100-150 yıllık tarihçeye ve koku ailesine adını yazdırmış ana akım kokularla o ailelere dair bilgiler edindim. Mesela; işe, hangi kokuları sevdiğimi, hatta hangi parfümleri kullandığımı sorarak başladılar. Böylece hazırlayacağımız parfümün bazlarını, ardından da alt ve üst notalarını oluşturmaya başladık. Bu arada Jorge ve Gabriel dışında tesiste Fransız, Alman ve bir de Türk parfümör de çalışıyor.

BİZE ULAŞIN