Apple iPhone 14'ün Onarımını En Kolay Telefon Olduğunu Açıkladı

Apple daha önce yeni iPhone'un onarımı kolay olacak şekilde tasarlandığını belirtmişti.

Giriş Tarihi: 20.09.2022 11:05

Damla Yüce

Son olarak iPhone 14'ün piyasaya sürülmesiyle teknoloji devi Apple, telefonun önceki modellere kıyasla daha kolay onarılacak şekilde tasarlandığını kabul etmiş oldu.

iFixit, iPhone 14'ün, tamir ve düzeltmelerin sizin tarafınızdan yapılması için iPhone modellerinin net bir şekilde yeniden elden geçirildiğini gösteren bir inceleme videosu yayınladı. Apple şirketi tarafından söz verildiği gibi, arka camın tamir edilmesinin daha kolay ve çok daha ucuz olması bekleniyor. Telefonun ön kısmının erişilebilir olmasını sağlamak için de metal bir çerçeve kullanılmış. iFixit'e göre, telefonun yeni yapısı, tasarımı diğer Android telefonlardan daha tamir edilebilir kılıyor.

Arka cama ek olarak, iPhone 14'te, kulaklık ve ön kameranın önceki Apple iPhone nesillerine göre daha onarılabilir bir konuma yeniden ayarlandığını görüyoruz. Onarım daha basit olsa da, kurulumdan sonra parçaları sağlamak ve etkinleştirmek için yine de Apple teknisyenlerinin yardımına ihtiyaç duyacağız gibi duruyor. iFixit yine de iPhone 14'ün, 2016 çıkışlı iPhone 7'den bu yana en çok tamir edilebilir cihaz olduğunu iddia ediyor. Apple son zamanlarda Amerikan eyalet yasama organları ve federal hükümetle ilgili bir dizi davayla karşı karşıya kaldığı için bu değişiklik pek de sürpriz sayılmaz. Evde onarım konularını ele almayı seçmemiş olsalardı, şirket zorunlu değişiklikler ve cezalar alma riskini alacaktı. Aşağıdaki videoda ise inceleme hakkında daha çok detayı gözden geçirebilirsiniz:

BİZE ULAŞIN